Elevassistent till Grimstaskolan i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi på Grimstaskolan söker nu en engagerad och nyfiken elevassistent som kan ingå i vår skolas väg framåt mot våra högt satta mål. Är du dessutom en trygg person som värdesätter goda relationer? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett arbete i en skola som kännetecknas av att vi ställer höga krav på såväl våra elever som vår personal, samt stöttar och utmanar varandra för att nå ännu längre. Hos oss får du arbeta i trevliga lokaler i naturnära miljö. Som elevassistent jobbar du framförallt mot en elev men är även med och stöttar andra både elever och lärare där det behövs.

Om oss

Grimstaskolan är en skola med årskurs 6-9, som består av 16 klasser samt en klass i anpassad grundskola. Totalt har skolan cirka 450 elever. Varje årskurs bildar ett arbetslag och samarbetar kring elevernas utveckling och behov. Vi är en skola belägen i östra Upplands Väsby med god tillgång till natur, fritidsaktiviteter och aktiva föreningar.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna kommer framförallt innebära stöd åt en enskild elev, men du är även med och stöttar upp i övrig verksamhet när behovet finns. Du ger stöd och stimulans utifrån elevens specifika förutsättningar och främjar till utveckling och självständighet. Detta kan exempelvis innebära stöd i läs- och skrivsvårigheter där du ibland behöver hjälpa till med anteckningar. Eleven behöver även hjälp med sondmatning med pump. Tjänsten omfattar någonstans mellan 60-75 procent.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Tidigare har arbetat inom skola
  • Har erfarenhet av elever med särskilda behov

Som person är du trygg och stabil vilket för oss innebär att du hanterar stress på ett konstruktivt sätt, du känner dig trygg i att hantera uppkomna situationer där det krävs att man ibland tar snabba men genomtänka beslut. Du har modet att säga ifrån när det blir fel och skiljer på sak och person. Du är relationsskapande och hänsynstagande vilket innebär att du har lätt att skapa nya kontakter, du har lätt att sätta dig in i andras situation, du lyssnar förstår och visar hänsyn.

För att lyckas i rollen har du en hög ansvarsnivå och brinner för att arbeta med elever med särskilda behov. Vi ser även att du kan arbeta självständigt och tar egna initiativ utifrån uppkomna situationer. Vidare arbetar du lugnt och systematiskt med ett lågaffektivt bemötande samt ett positivt och inkluderande förhållningssätt mot elever, kollegor och vårdnadshavare.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Elevassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

60-75%

Tillträde

2024-08-12

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

742628

Sista ansökningsdag

2024-08-04

Kontakt

Jens Djupa,0859097896

Senast uppdaterad: 6 april 2021