Bo och etablera dig

Fyrklövern ska bli ett levande område med ett brett utbud av bostäder och gatuliv.

Flytta hit

Fyrklövern kommer att ha en stor variation bostäder för både ungdomar, barnfamiljer och seniorer. Flera byggaktörer har startat försäljning av bostäder i Fyrklövernområdet. Flera byggaktör tar emot intresseanmälningar på sina egna webbplatser.

Bygg- och säljstart

Försäljning och uthyrning av bostäder startar i den takt som byggaktörerna själva bestämmer.

De första bostäderna började byggas hösten 2017, och flera byggstarter har skett sedan dess. Man brukar räkna med att det tar omkring 12-18 månader från byggstart till att det går att flytta in.

Vill du ha mer information om byggstart, säljstart, uthyrningsvillkor eller inflyttning av en bostad? Kontakta byggaktören direkt.

Fördelning av bostäder

Cirka 1 600 nya bostäder kan rymmas inom Fyrklövernområdet som ingår i etapp 1. Det är i dagsläget 15 olika byggaktörer som deltar i stadsutvecklingen. De planerar att bygga en stor variation av bostäder. Det ska byggas hyresrätter, bostadsrätter, flerfamiljsvillor och stadsradhus.

Fördelning av upplåtelseform

Upplåtelseform

Antal

Hyresrätter

714

Bostadsrätter

861

Egna hem

0

Vårdboende

54

Summa (exklusive vård):

1 629

Fördelning av målgrupp

Målgrupp

Antal

Student/ungdom

282

Mitt-i-livet

1 065

Senior

221

Vårdboende

54

Summa (exklusive vård):

1 568

Lokaler i Fyrklövern

I Fyrklövern vill vi ha ett så levande gatuliv som möjligt. Därför kommer de flesta bostadshus att ha lokaler för företagare i bottenplanet.

De kan exempelvis användas för handel, restauranger och cafée. Lokalerna kan också användas för service, hälsovård och träning, eller som kontor och föreningslokal. Även två förskolor kommer att få plats här.

Senast uppdaterad: 22 november 2023