Bo och etablera dig

Vi vill att Fyrklövern ska bli ett levande område med ett brett utbud av bostäder och gatuliv.

Flytta hit

Fyrklövern kommer att ha en stor variation bostäder för såväl ungdomar som barnfamiljer och seniorer. Flera byggaktörer har inlett försäljning av bostäder i Fyrklövernområdet. Flera byggaktör tar redan nu emot icke bindande intresseanmälningar på sina respektive webbplatser.

Bygg- och säljstart

Försäljning och uthyrning av bostäder börjar stegvis i den takt som byggaktörerna själva bestämmer.

De första bostäderna började byggas hösten 2017, flera byggstarter har skett sedan dess. Generellt brukar man räkna med att det tar 12-18 månader från byggstart till att det går att flytta in.

Vill du ha mer information om byggstart, säljstart, uthyrningsvillkor eller inflyttning av en bostad kontakta byggaktören direkt.

Fördelning av bostäder

Cirka 1 600 nya bostäder bedöms vara möjligt att rymma inom fyrklövernområdet som ingår i etapp 1. Det är i dagsläget 15 olika byggaktörer som deltar i stadsutvecklingen. De planerar att bygga en stor variation av bostäder. Det ska byggas hyresrätter, bostadsrätter, flerfamiljsvillor och stadsradhus.

Fördelning av upplåtelseform

Upplåtelseform

Antal

Hyresrätter

714

Bostadsrätter

861

Egna hem

0

Vårdboende

54

Summa (exklusive vård):

1 629

Fördelning av målgrupp

Målgrupp

Antal

Student/ungdom

282

Mitt-i-livet

1 065

Senior

221

Vårdboende

54

Summa (exklusive vård):

1 568

Lokaler i Fyrklövern

I Fyrklövern vill vi ha ett så levande gatuliv som möjligt. Därför kommer de flesta bostadshus att ha lokaler för företagare i bottenplanet.

De kan exempelvis användas för handel, restauranger och cafée. De kan också användas för service, hälsovård och träning, eller som kontor och föreningslokal. Även två förskolor kommer inrymmas här.

Om du söker lokal och vill etablera dig i Fyrklövern är du välkommen att kontakta Fyrklöverns projektansvarig Per-Olov Nilsson. Per-Olov kan hjälpa dig att komma i kontakt med lämpliga byggaktörer.

Senast uppdaterad: 27 juni 2022