Mötesplatser, träffpunkter och väntjänst

​Om du vill träffa andra och delta i olika aktiviteter finns träffpunkterna Rubinen och Kupan. Via Äldrekontakt kan du delta på fikastunder och få möjlighet till nya sociala kontakter. Väntjänsten erbjuder enskilda kontakter via telefon eller hembesök. 

Att delta i en träffpunkt eller ha kontakt med väntjänsten är kostnadsfritt och du behöver inte föranmäla ditt besök. Verksamheterna drivs av intresseorganisationer och ideella föreningar.

Föreningen Gemenskap i Väsby anordnar kompisbord och grillkvällar med underhållning på Restaurang Himmel och Pannkaka.

På tisdagar och torsdagar mellan klockan 11:00-13:00 är du varmt välkommen att äta lunch och umgås tillsammans vid våra kompisbord! Då deltar även volontärer från SPF Seniorerna, PRO och Vänner i Väsby. Du behöver inte föranmäla dig till lunchen, det är bara att komma!

Under våren arrangeras även grillkvällar med underhållning mellan klockan 16:00-19:00 dessa dagar:

  • tisdagen den 7 februari,
  • tisdagen den 21 mars,
  • onsdagen den 17 maj.

För mer information om lunchen och anmälan till grillkvällarna kontakta Väsby direkt på telefonnummer 08 - 518 08 821. Du behöver föranmäla dig senast 7 dagar innan grillkvällen.

Välkommen!

På Rubinen kan du ta del av underhållning och föreläsningar.  Du har även möjlighet att delta på olika utflykter som anordnas och att väva. Till självkostnadspris kan du dricka en kopp kaffe/te och äta en smörgås.

Rubinen drivs av föreningen Vänner i Väsby som består av deltagare från:

  • SPF Seniorerna (SPF)
  • Pensionärernas riksorganisation (PRO)
  • Röda Korset
  • Hammarby församling
  • Andra intresserade tillsammans med Upplands Väsby kommun

Kontakt och öppettider

Vill du få mer information om träffpunkten Rubinen,
ring 070-947 39 05.

Rubinen har öppet måndag till fredag klockan 10.00–13.00. Rubinen finns på Dragonvägen 88 i Upplands Väsby.

Välkommen!

Kontakt

Öppettiderna och utbudet av aktiviteter på Röda korset varierar. Aktuella öppettider och utbud av aktiviteter hittar du på Röda korsets webbplats. Länk till annan webbplats.

Vill du få mer information om Röda korsets aktiviteter
ring 08-590 894 99.

Vänner i Väsby har ett stickcafé i Väntjänstlokalen, Dragongången 88, vid Rubinen. Dit kan du gå om du tycker om att sticka, virka eller göra annat handarbete. Fika finns för självkostnadspris.

För information om stickcaféet kan du kontakta Ann-Marie Widlund, ring 0733-611 811.

Äldrekontakt är en ideell förening som anordnar fikastunder för dig som är 75 år eller äldre och som lever ensam och saknar gemenskap.

Information om äldrekontakt Länk till annan webbplats.

 Seniorernas hus ligger på Herrgårdsvägen 20 i Stora Vilunda. Huset ska vara en träffpunkt och mötesplats för seniorer. Representanter för verksamheter riktade till seniorer är välkomna att boka lokal.

Mer information om Seniorernas hus och hur du bokar lokal.

Väntjänsten ingår i föreningen Vänner i Väsby och stöds av Upplands Väsby kommun. Väntjänsten består av volontärer som erbjuder sällskap till medmänniskor i syfte att minska ensamhet och sätta lite guldkant på tillvaron. Tillsammans med väntjänsten kan du till exempel gå en promenad, fika, spela spel eller göra något annat du tycker känns meningsfullt. Tjänsten är kostnadsfri.

För att komma i kontakt med Väntjänsten, ring 070-544 94 68.

Senast uppdaterad: 29 mars 2023