Mötesplatser, träffpunkter och väntjänst

​Om du vill träffa andra och delta i olika aktiviteter finns träffpunkterna Rubinen och Kupan. Via Äldrekontakt kan du delta på fikastunder och få möjlighet till nya sociala kontakter. Väntjänsten erbjuder enskilda kontakter via telefon eller hembesök. 

Att delta i en träffpunkt eller ha kontakt med väntjänsten är kostnadsfritt och du behöver inte föranmäla ditt besök. Verksamheterna drivs av intresseorganisationer och ideella föreningar.

På tisdagar och torsdagar mellan klockan 11.00-13.00 är du varmt välkommen på kompisbord! Då deltar även volontärer från SPF Seniorerna, PRO och Vänner i Väsby. Vid kompisborden umgås ni och äter lunch tillsammans.

På Rubinen kan du ta del av underhållning och föreläsningar.  Du har även möjlighet att delta på olika utflykter som anordnas och att väva. Till självkostnadspris kan du dricka en kopp kaffe/te och äta en smörgås.

Rubinen drivs av Vänner i Väsby som består av deltagare från:

  • Sveriges pensionärsförbund (SPF),
  • Pensionärernas Riksorganisationer (PRO),
  • Finska PRO
  • Röda korset
  • Fresta, Hammarby och Eds församling
  • Andra intresserade tillsammans med Upplands Väsby kommun

Kontakt och öppettider

Vill du få mer information om träffpunkten Rubinen,
ring 070-947 39 05.

Rubinen har öppet måndag till torsdag kl. 10.00–13.00 och fredagar kl. 11.00–13.00. Rubinen finns på Dragonvägen 88 i Upplands Väsby.

Rubinen är öppen för finsktalande på måndagar kl. 14.00–16.30.

Tapaamispaiaikka "Rubinen" on avoinna suomalaisille maanantaisin klo 14.00–16.30. Järjestäjä: PRO Upplands Väsby finska.

Kontakt

Öppettiderna och utbudet av aktiviteter på Röda korset varierar. Aktuella öppettider och utbud av aktiviteter hittar du på Röda korsets webbplats. Länk till annan webbplats.

Vill du få mer information om Röda korsets aktiviteter
ring 08-590 894 99.

Vänner i Väsby har ett stickcafé i Väntjänstlokalen, Dragongången 88, vid Rubinen. Dit kan du gå om du tycker om att sticka, virka eller göra annat handarbete. Fika finns för självkostnadspris.

För information om stickcaféet kan du kontakta Ann-Marie Widlund, ring 0733-611 811.

Äldrekontakt är en ideell förening som anordnar fikastunder för dig som är 75 år eller äldre och som lever ensam och saknar gemenskap.

Information om äldrekontakt Länk till annan webbplats.

 Seniorernas hus ligger på Herrgårdsvägen 20 i Stora Vilunda. Huset ska vara en träffpunkt och mötesplats för seniorer. Representanter för verksamheter riktade till seniorer är välkomna att boka lokal.

Mer information om Seniorernas hus och hur du bokar lokal.

Väntjänsten ingår i föreningen Vänner i Väsby och stöds av Upplands Väsby kommun. Väntjänsten består av volontärer som erbjuder sällskap till medmänniskor i syfte att minska ensamhet och sätta lite guldkant på tillvaron. Tillsammans med väntjänsten kan du till exempel gå en promenad, fika, spela spel eller göra något annat du tycker känns meningsfullt. Tjänsten är kostnadsfri.

För att komma i kontakt med Väntjänsten, ring 070-544 94 68.

Senast uppdaterad: 22 augusti 2022