Lämna kriminellt nätverk

Vill du eller någon du känner hoppa av ett kriminellt nätverk? Vi hjälper dig att få det stöd och skydd som du behöver för att kunna ta steget att lämna en organiserad brottslighet.

Vi ger stöd och skydd till dig som vill hoppa av ett kriminellt gäng eller nätverk. Vi hjälper dig att lämna en kriminell bana på ett tryggt och säkert sätt. I stödet behövs det oftast en skyddad placering i någon form.

För att få hjälp kan du antingen kontakta kommunens- eller Polisens avhopparverksamhet. Kommunen jobbar tillsammans med Polisen för att säkerställa att du får det stöd som krävs.

Är du i behov av akut skydd, kontakta 112 eller socialjouren nordväst på telefonnummer 010-444 05 00.

Du som är 20 år och uppåt

Du som är 20 år och uppåt kan kontakta oss för råd om stödinsats eller för mer information om hur vi kan hjälpa dig. Alla stödinsatser anpassas individuellt då behovet skiljer sig åt från person till person.

Du kan antingen kontakta kommunens- eller Polisens avhopparverksamhet. Vi jobbar tillsammans för att säkerställa att du får det stöd som krävs.

Vill du endast ha vägledning, råd eller information kan du kontakta oss anonymt. Önskar du få stöd som avhoppare kommer vi att behöva dina personuppgifter.

Mobilnummer

Du kan ringa eller skicka sms till mobilnummer: 076-513 23 23. Telefonen är inte bemannad men du kan lämna ett röstmeddelande med dina kontaktuppgifter så ringer vi upp dig. Vi lyssnar av telefonen vardagar, två gånger per dag och under kontorstid.

E-post

Du kan skicka e-post till avhopparverksamheten på: avhoppare@upplandsvasby.se

Besök oss

Du kan besöka oss på Beroendeenheten på adressen Industrivägen 22 B, 1 trappa upp, (plan 2 i hissen).

Telefonnummer till expeditionen: 08-590 977 75

Öppettider

Måndag: 08.00­-18.00.
Tisdag till torsdag 08:00-16:30.
Fredag 08.00-15.00.

Kontakta Polisens växel på telefonnummer 114 14 och be om att få komma till avhopparsamordningen i den polisregion där du bor. Vid akuta ärenden ring alltid 112.

 

Polisen samarbetar med avhopparverksamheten på Upplands Väsby kommun.

Kontakt via Polisens webbplats

Du kan kontakta Polisens avhopparverksamhet via Polisens webbplats.

Information för avhoppare på polisens webbplats Länk till annan webbplats.

Du som är yngre än 20 år

Du som är yngre än 20 år kan kontakta socialtjänstens mottagning för barn och ungdom. Här jobbar socialsekreterare som i är vana vid att prata med barn och ungdomar. Ring och prata med oss, så berättar vi mer om vilken typ av stöd och hjälp du kan få.

Ring socialtjänstens mottagning för barn och ungdom: 08-590 970 70

Du som är anhörig

Är du anhörig till en person som ingår i ett kriminellt gäng eller nätverk finns det samlad information via Polisens webbplats. Där finns konkreta tips på vad du kan vara uppmärksam på i din vardag och var du kan vända dig för att få stöd.

Information till närstående på Polisens webbplats Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 26 mars 2024