Barnens Wäsby Verkstäder

Barnens Wäsby Verkstäder är en lekplats som stimulerar barnens fantasi och uppmuntrar till lite annorlunda lek. Lekplatsens tema Wäsby Verkstäder har hämtat inspiration från förr då Väsby var en ort med stor tillverkningsindustri. Lekplatsen finns i Vilundaparken.

HasselbladskameraFörstora bilden

Stor Hasselbladskamera som barnen kan krypa in i!

Öppettider

Lekplatsen är öppen varje dag klockan 07.30-21.00.

Utrustning

I temalekplatsen kan du leka verkstad inne i fabrikerna, och bli stark även om du är liten genom kugghjul och tackel och tåg med mera. Du kan åka rutschkana i Volvo Amazons dörrhandtag eller krypa in i kamerahuset till en Hasselbladskamera och därifrån spana på omvärlden. Du kan leka kontor i brukskontoret, brandman på brandbilen, bilmekaniker i bilverkstan eller snickare i snickarverkstan. Det finns också en bondgård med djur, en skeppssättning med en grill i mitten, och en stor Optimuslampa. På området finns också en skola och en Konsumbutik man kan leka i.

Övrigt

En temalekplats är – till skillnad från en traditionell lekplats – uppbyggd kring ett utvalt tema, plats eller person. Syftet är att inte bara stimulera till fysisk aktivitet för små barn utan också att stimulera barns fantasi och därmed uppmuntra till mer och annorlunda lek.

Temalekplatsen Barnens Wäsby Verkstäder är ritad av Tor Svae, konstnär och scenograf. Han har bland annat skapat temamiljöer på Junibacken, Mulle Meckparken i Järvastaden (tema: barnboksfiguren Mulle Meck), Anders Franzénparken i Hammarby sjöstad (tema: skeppsvarv) och Bryggartäppan på Södermalm (tema: Södermalm som det såg ut under senare delen av 1800-talet).

KonsumbutikFörstora bilden

Konsumbutik

BoningshusFörstora bilden

Boningshus

BilverkstadFörstora bilden

Bilverkstad

WäsbyverkenFörstora bilden

Wäsbyverken

BrandstationFörstora bilden

Brandstation

Kloka ord från konstnär och scenograf Tor Svae som ritat Barnens Wäsby Verkstäder.Förstora bilden

Kloka ord från konstnär och scenograf Tor Svae som ritat Barnens Wäsby Verkstäder.

Senast uppdaterad: 5 september 2023