Barnens Wäsby Verkstäder

Barnens Wäsby Verkstäder är en lekplats som stimulerar barnens fantasi och uppmuntrar till lite annorlunda lek. Lekplatsens tema Wäsby Verkstäder har hämtat inspiration från förr då Väsby var en ort med stor tillverkningsindustri. Lekplatsen finns i Vilundaparken.

Hasselbladskamera

Stor Hasselbladskamera som barnen kan krypa in i!

Utrustning

I temalekplatsen kan du leka verkstad inne i fabrikerna, och bli stark även om du är liten genom kugghjul och tackel och tåg med mera. Du kan åka rutschkana i Volvo Amazons dörrhandtag eller krypa in i kamerahuset till en Hasselbladskamera och därifrån spana på omvärlden. Du kan leka kontor i brukskontoret, brandman på brandbilen, bilmekaniker i bilverkstan eller snickare i snickarverkstan. Det finns också en bondgård med djur, en skeppssättning med en grill i mitten, och en stor Optimuslampa. På området finns också en skola och en Konsumbutik man kan leka i.

Övrigt

En temalekplats är – till skillnad från en traditionell lekplats – uppbyggd kring ett utvalt tema, plats eller person. Syftet är att inte bara stimulera till fysisk aktivitet för små barn utan också att stimulera barns fantasi och därmed uppmuntra till mer och annorlunda lek.

Temalekplatsen Barnens Wäsby Verkstäder är ritad av Tor Svae, konstnär och scenograf. Han har bland annat skapat temamiljöer på Junibacken, Mulle Meckparken i Järvastaden (tema: barnboksfiguren Mulle Meck), Anders Franzénparken i Hammarby sjöstad (tema: skeppsvarv) och Bryggartäppan på Södermalm (tema: Södermalm som det såg ut under senare delen av 1800-talet).

Konsumbutik

Konsumbutik

Boningshus

Boningshus

Bilverkstad

Bilverkstad

Wäsbyverken

Wäsbyverken

Brandstation

Brandstation

Kloka ord från konstnär och scenograf Tor Svae som ritat Barnens Wäsby Verkstäder.

Kloka ord från konstnär och scenograf Tor Svae som ritat Barnens Wäsby Verkstäder.

Senast uppdaterad: 3 januari 2023