Hedvigsgården

Hedvigsgården är ett kommunalt äldreboende för dig med demenssjukdom. Här bor du i en egen lägenhet med gemenskap och stöd. Boendet ligger intill Stora Wäsby.

Vy över Hedvigsgården.
Uteplats på Hedvigsgården.
Personal på Hedvigsgården.

Inriktning

Hedvigsgården är ett äldreboende för personer med demensdiagnos. Vi ger dig omvårdnad anpassad efter dina behov. Vi ger dig stöd till självbestämmande och delaktighet.

Hedvigsgården är Silviacertifierade enligt Silviahemmets vårdfilosofi. Det är ett certifieringsprogram för vård- och omsorgsenheter där alla medarbetare har fått en grundutbildning i demensvård. Samtliga chefer har fått utbildning i teamarbete och minst två medarbetare per avdelning en reflektionsledarutbildning. Målet är högsta möjliga livskvalitet för personer med kognitiv sjukdom (demens) och för deras anhöriga.

Finsk profil

På två av våra paviljonger erbjuder vi vård och omsorg för dig som är finsktalande. Vi har personal som kan kommunicera på finska. Vi erbjuder aktiviteter på finska och har också bastu där du kan koppla av.

Boendet

Hedvigsgården är indelad i fem paviljonger med åtta lägenheter i varje paviljong. Varje lägenhet är cirka 32 kvadratmeter. I varje lägenhet finns följande:

  • kokvrå
  • allrum
  • badrum med dusch.
  • höj- och sänkbar säng.

Du möblerar din lägenhet med egna möbler. Utöver detta har du ett gemensamt vardagsrum och matsal. Där kan du umgås eller hitta en egen hörna för att läsa, lyssna på musik eller titta på TV.

Varje paviljong har en egen trädgård. En gemensam promenadväg går runt hela huset. Vid Hedvigsgården finns flera fina grönområden.

Aktiviteter - trädgård, djur och natur i fokus

På Hedvigsgården finns en person som ansvarar för att planera aktiviteter. Du blir stimulerad till olika former av aktiviteter. Du kan välja att delta i sittgympa, berättarstunder och sångstunder. Massage och nagelvård finns för de som önskar. Vi har också en parcykel som du kan använda tillsammans med aktivitetsansvarig eller någon i personalen. Ni kan då ta en cykeltur runt Väsby när vädret tillåter.

Vi vistas mycket ute i våra fem små trädgårdar som alla har olika teman. Om du vill kan du odla i lådor i sitthöjd. Hedvigsgården ligger nära en skogsdunge. Där hittar du Sinnenas stig, som är speciellt anpassad och lätt att promenera på. Där finns flera trädarter som speciellt växer i mellersta och södra Sverige. Det finns bänkar att sitta och vila på och njuta av naturen.

Djur är ett vanligt inslag och under sommaren har vi en hönsgård med höns. Terapihundar och små ponnyhästar kommer på besök regelbundet. Ibland tar personal med sig egen hund. Detta är till glädje för många.

Parcykel.
En grupp personer spelar Tovertafel, ett interaktivt spel inom vård och omsorg för att bibehålla eller utveckla färdigheter.

Mat och måltider

Måltider är ett tillfälle att umgås och en höjdpunkt att se fram emot i vardagen. Maten som serveras ska vara god och vällagad och vi har fokus på ekologisk och näringstät mat. 

Maten tillagas i Väsby Stöd och Omsorgs egna tillagningskök för att sedan transporteras ut till boendeenheterna. Maten färdigställs sedan i specialugnar på varje enskild avdelning så att maten ska bli så nylagad som det bara är möjligt. För att öka kvalitén på våra måltider har vi matråd några gånger per år som representeras av några brukare, kostombud och kocken från tillagningsköket.

Vi uppmärksammar alla högtider och speciella dagar och dukar då lite extra fint.

Mer information om tillagningsköket Himmel och Pannkaka Länk till annan webbplats.

Besökstider på Hedvigsgården

Undvik helst besök vid lunch och middag.

Besöksadress

Hasselgatan 80 AE

Karta

Åk hit kollektivt

Ta bussen mot Runby backar och kliv av vi busshållplatsen Stora Wäsby.
Planera din resa på SL:s webbplats Länk till annan webbplats.

Parkering

Hedvigsgården har ett fåtal parkeringsplatser. Parkeringsplatserna är avgiftsbelagda hela eller delar av dygnet.

Information om parkeringsplatser och avgifter för parkering i Upplands Väsby kommun

Parkering för dig som är rörelsehindrad

Parkeringsplats för dig som är rörelsehindrad finns på Hasselgatan 80AE. Du behöver ha ett särskilt tillstånd för att använda parkeringsplatserna.

Cykelparkering

Cykelparkering finns vid boendet.

Kontakta Hedvigsgården

För frågor eller om du vill komma i kontakt med Hedvigsgården.

Administration

Namn

Befattning

Avd

Telefonnummer

E-post

Anna-Lena Bergenstråhle

Enhetschef

Blå,Blåvit,

Gul

08 59097789

anna-lena.bergenstråhle@upplandsvasby.se

Charlotta Johansson

Enhetschef

Röd, Grön,Gul

08 590 97 727

charlotta.johansson@upplandsvasby.se

Personal


Blå Paviljong

08 590 977 39


Personal


Blåvit Paviljong

08 590 977 38


Personal


Gul Paviljong

08 590 977 42


Personal


Grön Paviljong

08 590 977 37


Personal


Röd Paviljong

08 590 977 43


Senast uppdaterad: 9 april 2024