Studenten den 8/6 - Till alla föräldrar med elever i våra avgångsklasser

Elever i trappan på VNG

Foto: Eva Dalin

Nu är det inte många dagar kvar för era ungdomar på Väsby Nya Gymnasium. Här kommer lite information inför stundande avslutning. På skolan är vi i full gång med planerandet inför studentdagen och hoppas att det blir en fin och minnesvärd dag.

Program

Studentdagen börjar för eleverna kl. 8:00 med program inne i klassrummet tillsammans med lärare och mentor och därefter gemensam studentlunch för alla elever i åk3. Vi vill påminna om att även studentdagen på skolan är helt alkoholfri och att vi avvisar elever från skolan om de är berusade. Under dagen sker även studentfotografering, eleverna kommer erbjudas både gruppfoto och porträttbilder.

De första studenterna kommer springa ut kl. 12:00 och utsläppet sker på skolans baksida. Klasserna släpps ut i turordning och ordningen avgörs under en tävling som genomförs på skolan den 7:e juni. Publikområdet kommer att vara inhägnat och insläppet kommer att ske vid markerade ingångar som bevakas av ordningsvakt. Glasflaskor är förbjudet att ta med in på området. I direkt anslutning efter utspringet har eleverna möjlighet att gå in på skolan för eventuellt ombyte och hämta sina saker.

Några elever har bokat studentflak. Flakåkning genomförs inte i skolans regi utan detta är något som arrangeras av eleverna själva. Polis kommer på studentdagen att inspektera flaket för att säkerställa att det uppfyller säkerhetskraven. Tex måste det finnas en person som är över 25 år som är på flaket och har kontakt med föraren och räcket runt flaket måste vara av en viss höjd. Den som bokar flaket måste även i förväg skicka in en färdplan till polisen.

Betygen

Betygsutdelning kommer att ske på skolan den 7:e juni. Tänk på att avgångsbetygen är en värdehandling och att det bara är möjligt för oss att utfärda ett original av slutbetyget. Skulle betyget försvinna har kommunen kopior av alla betyg i arkivet som man kan begära ut i efterhand. Om eleven vill ha betyget översatt på engelska ska eleven meddela detta till vår administratör senast den 30:e maj. I samband med detta behöver eleven även lämna in sin titel på gymnasiearbetet.

Vi önskar er alla varmt välkomna till vårt firande den 8:e juni. Välkomna att höra av er till oss vid frågor.

Vänliga hälsningar

Skolledningen på Väsby Nya Gymnasium

Senast uppdaterad: 24 maj 2023