Till nästa läsår erbjuder vi padel som en av våra idrottsinriktningar.

Bild på padelhall

Foto: Ultimate Padel

Vi har inlett ett nära samarbete med Ultimate Padel i Upplands Väsby. Både tränare och deras anläggning i Väsby kommer att finnas tillgängliga för elever på utbildningen som startar läsåret 2022/23.

Racketsporten padel är på frammarsch i Sverige. Vi är en av få gymnasieskolor i Stockholmsområdet som erbjuder padel på schemat kombinerat med grundläggandet gymnasiestudier.

– En padelutbildning ligger i tiden. Sporten växer så det knakar. Därför känns det naturligt att ge möjlighet för ungdomar att kunna satsa på skolan och sin idrott samtidigt, säger Jesper Stahre som är förstelärare vid VNG.

Den nya utbildningen riktar sig till elever som vill satsa på skolan och samtidigt på en idrottsinriktning. En vanlig skolvecka för padelinriktningen kan innebära fyra morgonpass i veckan med träning. Därefter blir det gemensam frukost innan de ordinarie skollektionerna tar över.

Öppet hus
Den 25 november och 2 december klockan 18 har vi öppet hus. Då finns möjlighet att få mer information om idrottsinriktningen padel och träffa tränare som finns med under utbildningen. Under öppet hus finns också möjlighet att få information om någon av våra andra inriktningar.

Fler idrottsinriktningar
VNG har på senare år satsat hårt på idrottsutbildningar. Förutom padel finns sedan tidigare triathlon och simning med nationellt intag. Dessutom finns lokala idrottsutbildningar inom fotboll, hockey och innebandy. Samtliga går att förena med alla gymnasieprogram.

Senast uppdaterad: 16 november 2021