Energi- och klimatrådgivning

Upplands Väsby ingår i ett regionalt samarbete där du kan få kostnadsfri och opartisk energi- och klimatrådgivning. Rådgivningen riktar sig till privatpersoner, organisationer och företag.

Kostnadsfri energirådgivning

Logotyp Energi- och klimatrådgivningen

Energi- och klimatrådgivningen ger dig tips och råd om hur du kan minska din energianvändning och miljöpåverkan. De vänder sig till privatpersoner, föreningar och små och medelstora företag.

Du kan exempelvis få råd om att:

  • Minska energianvändningen i din bostad eller lokal,
  • Sänka dina energikostnader,
  • Ändra uppvärmning- och ventilationssystem,
  • Installation av solceller eller laddplatser,
  • Minska din klimatpåverkan,
  • förbättra fönster, isolering och belysning
  • befintliga bidrag och stöd

Du hittar alla råd och fakta på Energi- och klimatrådgivningens webbplats. Där hittar du också checklistor, faktablad, goda exempel, broschyrer, filmer, länkar med mera.

Besök Energi- och klimatrådgivningens webbplats Länk till annan webbplats.

Gå med i vårt BRF-nätverk

I vårt BRF-nätverk samlar vi bostadsrättsföreningar som vill öka kunskapen om sina fastigheter och inspirera varandra till lönsamma investeringar för att sänka sin energianvändning. Med nätverket vill vi möjliggöra ett kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan er bostadsrättsföreningar. Kanske finns någon förening som redan har gjort den åtgärd ni funderar på, eller någon som planerar precis samma sak?

Avsikten med nätverket är att ni ska lära av varandra och ha möjlighet att ställa frågor till oss, kommunens energi- och klimatrådgivare. Inom nätverket anordnas regelbundna träffar med olika teman kopplat till energi och energieffektivisering där vi ibland bjuder in andra experter också.

Anmäl dig till BRF-nätverket Länk till annan webbplats.

Kontakta Energi- och klimatrådgivningen

Privatpersoner:

Du som bor i hus och vill få hjälp att spara energi kan boka in ett digitalt videomöte för rådgivning. Mejla oss för att boka tid.

Föreningar och företag:

Vi erbjuder bostadsrättsföreningar kostnadsfria energirådgivningsbesök. Vid besöket träffar ni en energirådgivare för en timmes kostnadsfri och opartisk rådgivning kring hur ni kan minska fastighetens energianvändning och kostnader.
Om ni redan jobbar aktivt med energieffektivisering och har frågor om hur ni ska gå vidare kan vi istället hjälpa till med annat, exempelvis offertgranskningar eller möjligtvis goda exempel.

Kontakta oss via telefon eller e-post enligt nedan.

Telefon: 08-29 11 29

E-post: info@energiradgivningen.se

Energi- och klimatrådgivningens webbplats Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 25 juni 2024