Miljöinspektörer till miljöavdelningen i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Upplands Väsby är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Upplands Väsby. Vill du bli vår nya kollega? 

Vi erbjuder dig

Miljöavdelningen på bygg- och miljökontoret är en trivsam arbetsplats, belägen centralt, nära stationen i Upplands Väsby. Vi kan erbjuda en lagom stor arbetsgrupp som arbetar som ett lag där varje medarbetare är en viktig del av helheten.

Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst med stor möjlighet att påverka. Hos oss får du även möjlighet till kontinuerlig fortbildning och utveckling inom de sakfrågor och färdigheter arbetet kräver.

Kommunen tillämpar semesterväxling och ett generöst flextidsavtal som ger möjlighet att anpassa dagarna så att både arbete och livets övriga delar får plats. Vi är måna om att du ska må bra och ger dig friskvårdsbidrag samt vid behov tillgång till kostnadsfritt professionellt personalstöd.

Om oss och tjänsten

Miljöavdelningen på bygg- och miljökontoret i Upplands Väsby består av ett trevligt och kunnigt gäng på 16 personer. Vi arbetar främst med myndighetstillsyn enligt miljöbalken, livsmedelslagstiftningen och alkohollagstiftningen. Tillsynsarbetet bedrivs i ämnesgrupper där medarbetarna självständigt planerar och genomför arbetet. Som medarbetare på bygg- och miljökontoret får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens.

Till avdelningen söker vi nu två miljöinspektörer, en tillsvidareanställning och ett vikariat, båda tjänsterna med inriktning på miljöbalkstillsyn.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som är villig att utvecklas och är beredd att satsa energi på såväl den
egna som på avdelningens utveckling. Du är utbildad miljöinspektör eller har annan
likvärdig naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå. Arbetet utförs runt om i hela kommunen och du måste därför ha B-körkort, men du behöver inte ha tillgång till egen bil.

Vidare har du lätt för att kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och god datorvana.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbete med tillsyn och att du har god kännedom om gällande lagstiftning. Kontoret använder ärendesystemen EDP Vision och Lex varpå erfarenhet i dessa system är meriterande. 

Som person är du effektiv, flexibel och ansvarstagande. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Arbetsuppgifterna är mycket utåtriktade varför du måste fungera väl både som myndighetsperson och rådgivare till allmänhet och företag. I myndighetsrollen har du som person en förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav samt att fatta beslut. Myndighetsrollen ställer också krav på en utpräglad känsla för integritet. Du besitter en hög social kompetens som bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare. Du kan hantera ett högt arbetstempo och har god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Miljö- och hälsoskyddsinspektör Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

396015

Sista ansökningsdag

2021-05-23

Kontakt

Kristine Helle Tuxen Borlaug,0859097498

Senast uppdaterad: 6 april 2021