Kurator till Väsby Nya Gymnasium i Upplands Väsby Kommun

Jobbannons bild

Som kurator på Väsby Nya Gymnasium är du med i ett Elevhälsoteam som tillsammans driver och utvecklar det främjande och förebyggande arbetet för elevernas hälsa och utveckling.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en spännande tjänst i där du möter personal och elever från olika delar av världen. Du får samarbeta med duktiga pedagoger, kompetent personal inom elevhälsan, ledning och administration. En fantastisk miljö i ett multihus där gymnasiet samverkar med både kulturskolan, folkbiblioteket och andra enheter.

Om oss och tjänsten

Väsby Nya Gymnasium är en kommunal gymnasieskola med ca 520 elever och 55 pedagoger. Skolan erbjuder sex olika program; samhällsprogrammet, ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet, hotell- och turismprogrammet samt introduktionsprogrammet.

Som kurator kommer du att vara en del av skolans elevhälsoteam som består av bitr. rektorer, skolkurator, speciallärare, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt socialpedagog. Du kommer även att ha ett nära samarbete med pedagogerna i skolan.

Som skolkurator är du delaktig i att driva och utveckla det främjande och förebyggande arbetet för elevernas hälsa och utveckling. Du har stödjande samtal med elever samt genomför skolsociala kartläggningar och bedömningar.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomutbildning eller motsvarande likvärdig utbildning.

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat som kurator i skola, främst gymnasieskola.

  • Arbetat med DF Respons eller liknande program.

Som person är du:

  • Lyhörd

  • Stabil

  • Kreativ

  • Samarbetsorienterad

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Skolkurator Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

50 %

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Löneform

Fast lön.

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

396575

Sista ansökningsdag

2021-05-15

Kontakt

Elin Wallgren,0859097868

Senast uppdaterad: 6 april 2021