Miljöstrateg till kommunledningskontoret i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Lockas du av att ha de övergripande ansvaret för det systematiska miljö- och klimatarbetet inom en kommun? Tilltalas du av tanken att få använda dig av din egen kreativitet för att se till att kommunens miljöprestanda ständigt förbättras? Då kanske detta är jobbet för dig. 

Vi erbjuder dig

Placering på kommunledningskontoret staben med ansvar för samarbetet med klimat- och miljösamordnare inom kommunens samtliga verksamhetsgrenar. Stabens uppgift är att bidra till att kommunen kontinuerligt jobbar med ständiga förbättringar som effektiviserar den kommunala förvaltningen. På staben sätter vi stort värde på samarbete och servicekänsla gentemot övriga kommunorganisationen. Inom enheten finns mycket samlad kompetens där vi tycker om att jobba tillsammans och dela med oss av våra erfarenheter.

Vi behöver nu din hjälp för att ta nästa steg i en än mer förbättrad extern miljöprofil.

Om oss och tjänsten

Staben är en enhet på kommunledningskontoret underställd bitr kommundirektör med sju medarbetare som arbetar med kommunens lednings- och uppföljningsprocesser. Enheten ansvarar också för två politiska uppdrag inom arbetsmarknad- och integration samt miljöstrategiskt arbete.

Du är kontaktperson för miljöombud och miljörevisorer samt vårt samarbete med regional energi- och klimatrådgivare (EKR). Du kommer att vara föredragande i frågor som rör miljöledning såväl internt som externt. I ansvaret ingår drift och utveckling av kommunens miljöledningssystem, att säkerställa god integrering i kommunens övergripande ledningssystem.

Du leder planeringen av internrevisioner, arbetet med miljöombuden och vårt EKR-klustersamarbete. Du ansvarar för hantering av extern miljörevision samt för uppdatering av miljöaspekter och hantering av lagregister. Du stödjer kommunens förbättringsarbete inom miljöområdet genom att driva strategiska miljöfrågor och är föredragande i miljö- och klimatfrågor inför kommunens ledningsgrupp.

Tjänsten innebär också att tydliggöra fokus på praktiska miljöförbättringar inom kommunens ansvarsområden. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom naturvetenskap, miljö/ledning, offentlig förvaltning eller likvärdigt.
 • Mycket god svenska i tal och skrift
 • Integration av miljöledningssystem med övrig verksamhetsstyrning
 • Miljöutbildning/tidigare erfarenhet av arbete som miljöstrateg
 • God erfarenhet av att implementera och driva miljöledningssystem enl. ISO 14001:2015
 • Revisionsledare inom miljöområdet
 • Vana att arbeta i politiskt styrd organisation

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet som chef
 • Strategiskt miljö- och klimatarbete
 • Arbetat med hållbarhetsfrågor och Agenda 2030
 • Konsulterfarenhet

Som person är du:

Mycket strukturerad i ditt arbetssätt för att få så många som möjligt i en stor organisation att arbeta mot gemensamma mål. Du förstår vikten av ett analytiskt tillvägagångssätt för att skapa rimliga mål balanserat mot ett välgrundat faktaunderlag. Slutligen är du en trygg och samarbetsorienterad person som gillar att få dina kollegor att förstå vikten av arbetet med miljö- och hållbarhetsfrågor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Omgående

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

397005

Sista ansökningsdag

2021-05-16

Kontakt

Mattias Grönberg,0704409610

Senast uppdaterad: 6 april 2021