Teamledare till biståndsenheten, Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi söker en teamledare då vår nuvarande teamledare kommer att gå på tjänstledighet i 6 månader för att prova på en annan tjänst. Möjlighet finns därför även till tillsvidareaställning.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder fortbildning inom juridik, socialtjänstlagen mm. tillsammans med dina kollegor. På enheten har vi b.la rutingrupper, grupphandledning, kompetensutvecklingsplaner, regelbundna möten och återkommande planeringsdagar etc. för att ständigt utveckla och förbättra oss på olika sätt.

Vi erbjuder flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag samt möjlighet till att arbeta hemifrån. Arbetsplatsen ligger centralt i Upplands Väsby med bra kommunikationer för dig som pendlar. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Om oss

Biståndsenheten består idag av 19 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom Socialtjänstlagen, riksfärdtjänstlagen och Lagen om bostadsanpassningsbidrag. Biståndsenheten är organiserade med en enhetschef, biträdande enhetschef, metodutvecklare, avgiftshandläggare, bostadsanpassningshandläggare, färdtjänsthandläggare samt biståndshandläggare organiserade i två team – ett utskrivningsteam och ett hemteam.

I hemteamet söker vi nu 1 teamledare för 8 biståndshandläggare som handlägger ärenden och insatser såsom hemtjänst, avlösarservice, ledsagning, växelboende, korttidsboende, äldrebeoende mm.

Om tjänsten

Som teamledare arbetar du delvis med myndighetsutövning som innefattar utredning, bedömning och beslut samt uppföljning av insatser enligt SoL 4.1§. Du arbetar även med att arbetsleda och stötta biståndshandläggarens vardag med individuella ärenden såsom hembesök, utredningar och uppföljningar. Att granska enskilda ärenden i phonirosystem och återrapporteringar i phoniro. Att hålla i teammöten en gång/veckan och följa upp dessa möten samt dela ut ärenden vid frånvaro, sjuk och semestrar etc. Att ha täta avstämningar med handläggare vid behov samt introducera nya medarbetare i handläggningar och dokumentation.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad socionom och har examen från sociala omsorgsprogrammet alternativt har en jämförbar akademisk utbildning, exempelvis jurist. Ett annat krav är att du tidigare arbetat med myndighetsutövning enligt Sol 4.1§ inom äldreomsorg och vuxna över 20 år och/ eller LSS lagen för personer med funktionsnedsättning. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda en grupp eller ett team bestående av biståndshandläggare och datavana inom verksamhetssystem såsom pulsen combine och phoniro samt erfarenhet av att biståndshandlägga enligt handläggningsmetoden IBIC.

Vi söker dig som tar egna initiativ och arbetar självständigt. Som person är du strukturerad och flexibel samt har en god samarbetsförmåga. Arbetet kräver även att du har ett professionellt förhållningssätt och alltid ger ett gott bemötande. Arbetsdagarna läggs till stor del upp av dig själv som teamledare vilket ställer krav på att du är en ansvarsfull person.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100

Tillträde

20210901

Löneform

Individuellt

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

406457

Sista ansökningsdag

2021-06-13

Kontakt

Helena Löfqvist,0859097153

Senast uppdaterad: 6 april 2021