Chef gata/park-enheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du erfarenhet av kommunal gata/park-förvaltning? Upplands Väsby söker nu efter kommunens framtida chef för gata/park-enheten. 

Vi står inför spännande utmaningar att bygga Väsby stad, vilket innebär flera spännande samhällsbyggnadsprojekt och planer på gång. Gata/park-enheten är delaktig i alla skeden i samhällsbyggnadsprocessen från tidiga planeringsskeden till byggnation, driftsättning och i förvaltning.

Vi erbjuder dig

 • Goda möjligheter att utvecklas som ledare i en spännande tid i växande kommun.

 • Ansvar för att leda en väl etablerad och fungerande enhet vars breda och varierande arbete såväl engagerar som intresserar både politik och medborgare. 
 • Hos oss erbjuds du som anställd bland annat flexibel arbetstid, friskvård och personalrabatter samt ett kostnadsfritt professionellt personalstöd. Som stöd i din roll som chef håller vi regelbundna utbildningar och chefsträffar. 

Om oss

Gata/park-enheten har cirka 30 medarbetare och ingår i teknikavdelningen som är en del av kontoret för samhällsbyggnad. Här blir du en del av teknikavdelningens ledningsgrupp som består av avdelningschef (din närmaste chef) samt tre chefskollegor med ansvar för; kretsloppsenheten, vatten och avloppsenheten samt enheten för anläggningsprojekt. Centralt finns stödfunktioner som verksamhetscontroller, ekonomicontroller och HR.

Grunduppdraget för gata/park består av att vårda och sköta kommunens fasta egendom inom allmän plats enligt fastställda planer och budget. Det innebär att tillse att våra gator, vägar, GC-vägar, belysning, konstbyggnader, parker, grönområden, naturreservat, sjöar och vattendrag samt kommunens naturmark i form av skog och öppen mark sköts och att utbyggnad och reinvesteringar planeras och genomförs.

Kommunen bedriver en del av verksamheten med hjälp av entreprenörer varmed kravställning inför upphandling enligt LoU är en del av enhetens arbete. Inom enheten finns sju tjänstepersoner uppdelad på arbetsgrupperna trafik/gata och park/natur. Enheten består även av tre driftenheter med tillhörande chef; gata park-drift, idrottsdrift och bilpool. 

Om tjänsten

Som chef för gata/park har du verksamhet-, personal- och ekonomiansvar. Totalt har du närmast personalansvar för 10 medarbetare. I det ingår att säkerställa såväl en god arbetsmiljö som utveckling och vidmakthållande av kompetens och tekniskt stöd inom enheten.

Vidare ansvar du för att planera, leda, utveckla och följa upp enhetens arbete. Du säkerställer att arbetet bedrivs i enlighet med gällande uppdrag, mål, lagstiftning och kommunens kvalitets- och miljöledningssystem. Du främjar god samverkan med interna och externa parter. En stor del av det interna samarbetet sker inom samhällsbyggnadsprojekten där du förväntas avsätta tid för dina medarbetare för att säkerställa att enhetens frågor i planprojekt, infrastrukturprojekt och andra enhetsövergripande projekt.

Hos oss kommer du ha en viktig roll i att påverka väsbybornas upplevelse av den offentliga miljön. I det ingår att utveckla enhetens kommunikationsarbete och tillse att relevant information är tillgänglig för medborgare och andra intressenter.

Du kommer vara föredragande i berörd nämnd/utskott gällande gata/park/idrottsdrifts frågor.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Utbildning som civilingenjör inom samhällsbyggnad, väg- och vattenbyggnad eller motsvarande relevant högskoleutbildning inom samhällsbyggnad.
 • Erfarenhet av att ha arbetat administrativt med kommunal gata park-förvaltning, antingen som anställd (inom kommun), konsult eller uppdragstagare.
 • Erfarenhet av arbetsledning inom arbetsområdet (haft ansvar för verksamhet, projekt eller arbetsprocesser och i det lett en större arbetsgrupp).
 • Övergripande kunskap om projektering och genomförande av anläggningar inom allmän plats.
 • Övergripande kunskap om relevanta lagar och regler inom ansvarsområdet
 • Övergripande kunskap om drift och skötsel av allmän plats.
 • Övergripande kunskap om upphandling enligt LoU
 • Förmåga att behärska det svenska språket väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha varit chef med budget och medarbetaransvar, av arbete i politiskt styrd organisation och B-körkort.

Som person kan du i olika situationer agera på ett tryggt sätt och hålla huvudet kallt. Du är strukturerad, ambitiös och ser positivt på samarbete med andra människor för att arbeta mot såväl individuella som gemensamma mål och resultat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Gatuchef Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

2021-12-01

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

412377

Sista ansökningsdag

2021-08-04

Kontakt

Charlotta Sangregorio, rekryterande chef,08-59097511,Ellinor Rosengren, rekryteringsspecialist,08-1234567

Senast uppdaterad: 6 april 2021