Rektor till Väsbys kommunala förskolor i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du erfarenhet inom förskola och vill arbeta i en ledande roll som rektor? Vill du även vara del av en ledningsorganisation som tror på kollegialt lärande och samarbete? Då kan detta vara tjänsten för dig! Nu söker vi en rektor till de kommunala förskolorna Skogsbrynet, Hopprepet och Ekebo i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

  • Möjlighet att arbeta i en positiv och driven ledningsgrupp som samarbetar, stödjer och tar tillvara på varandras kompetenser. Du kommer även till en sedan hösten 2021 förstärkt ledningsorganisation bestående av rektorer och biträdande rektorer i ett delat, funktionellt och hållbart ledarskap. 

  • Du får hos oss vara en del av en organisation med en formaliserad och fungerande samverkan med andra rektorer, såväl inom förskolan som grund- och gymnasieskola. Hos oss får du löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Om oss

Väsby Kommunala förskolor (VKF) består av åtta förskolor med 950 barn och 160 anställda. Förskolorna är indelade i olika områden i kommunen: centrala, västra och östra. Centrala Väsby, som du kommer att ansvara för, omfattas av förskolorna Skogsbrynet, Hopprepet och Ekebo.

Vår vision är att "I Väsby Kommunala Förskolor får jag vara mitt allra bästa jag". Tillsammans med övriga ledningsfunktioner arbetar vi för ett gemensamt tänk kring kvalitet, barnhälsa och mer övergripande stödstrukturer för att ge våra barn i Upplands Väsby kommun det allra bästa. Vi har utvecklingsgrupper inom olika områden, samarbete med Uppsala Universitet och tar emot VFU-studenter.

Om tjänsten

Som rektor har du verksamhet-, budget- och personalansvar för förskolorna i centrala Väsby tillsammans med biträdande rektor. 

I ditt uppdrag tydliggör du mål för verksamheten i dialog med dina medarbetare samt med övriga rektorer, utifrån både lokala och nationella styrdokument. Tillsammans med biträdande rektor fortsätter ni utveckla det nära samarbetet med övriga rektorer och biträdande rektor inom såväl Väsby kommunala förskolor likväl som övriga skolformer.

Vidare ingår att ha ambition att arbeta med pedagogisk didaktisk utveckling, lärande för hållbar utveckling - i bemärkelsen att utveckla en modern syn på människan, naturen och de levnadsförutsättningar vi är med och formar.

Som rektor ingår du i ledningsgruppen för de kommunala förskolorna tillsammans med två rektorskollegor och tre biträdande rektorer. Kopplad till alla de kommunala förskolorna finns också en gemensam intendentfunktion.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • examen som förskollärare eller annan likvärdig utbildning

  • erfarenhet av att leda i en förskole- eller grundskoleorganisation

Det är meriterande om du har:

  • rektorsutbildning, påbörjad eller slutförd

  • erfarenhet som chef

  • erfarenhet av att arbeta med lärande för hållbar utveckling

  • erfarenhet av arbete och ledning i en miljö präglad av mångkulturalitet

  • goda kunskaper i svenska språket

Som person är du samarbetsorienterad och resultatorienterad, med god förmåga att såväl självständigt som tillsammans med andra arbeta för att nå mål och resultat. Vidare behöver du vara såväl analytisk som kreativ. För oss innebär det förmågan att tänka utanför boxen för att finna lösningar, men även vara eftertänksam för att inte missa de långsiktiga strategierna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Förskolerektor Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

464110

Sista ansökningsdag

2022-01-30

Kontakt

Mikael Larsson,08-59097964

Senast uppdaterad: 6 april 2021