Kommuncontroller till Ekonomienheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du ekonom som söker ett nytt och spännande jobb där du har möjlighet att göra skillnad? Då är det här jobbet för dig! Som kommuncontroller på Upplands Väsby kommun är du processledare för ekonomistyrningsprocessen och samordnar de övergripande processerna avseende budget, resultatstyrning, prognos, uppföljning och analys. Tillsammans med härliga kollegor i moderna lokaler gör vi skillnad - tillsammans.

Vi erbjuder dig

På ekonomienheten på Upplands Väsby kommun erbjuds du som ekonom en fantastisk möjlighet att utvecklas. Vi arbetar aktivt för att skapa mer enhetliga rutiner, där du blir en självklar och viktig del i arbetet. Vi tror på frihet och flexibilitet i arbetet och därtill har vi också ett stort och meningsfullt ansvar. Som en del i vårt team får du möjlighet att utvecklas i din roll och du arbetar i nära samarbete med dina kollegor.

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan fritid och arbete och kan erbjuda goda möjligheter att arbeta på distans.

Om oss

Ekonomienheten består av 17 kollegor med olika roller som alla arbetar tillsammans med ansvar för budget och uppföljning, redovisning och finansiering. Vi är ett härligt team som sitter i moderna lokaler centralt i Upplands Väsby med goda möjligheter att pendla. 

Om tjänsten

I rollen som kommuncontroller är du processledare för ekonomistyrningsprocessen och samordnar de kommunkoncernövergripande processerna avseende budget, resultatstyrning, prognos, uppföljning och analys. I din roll ingår även uppföljning av politiskt tagna beslut kopplade till mål och budget samt att återkoppla resultatet till politiken. Du ansvarar för att rapportering av månads- delårs- samt årsredovisning sker enligt vår styrmodell och gällande regelverk.

Som kommuncontroller har du många samarbetsytor och arbetar nära dina kollegor men har också ett nära samarbetet med kommunledning och ekonomidirektör.

Under 2022 tar enheten nästa steg i arbetet med verksamhetveckling, med fokus på effektivitet och kvalitét. I din roll är du en viktig medspelare i enhetens förändringsarbete och ansvarar för att utveckla den kommunövergripande processen för ekonomistyrning utifrån ett värdeskapande helhetsperspektiv. I ditt uppdrag arbetar du självständigt, men också i nära samarbetet med andra, för att öka kvalitén i både lednings- och stödprocesser.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom ekonomi eller annan likvärdig utbildning

  • Goda kunskaper om den övergripande ekonomiprocessen (budget, resultatstyrning, prognos, uppföljning och analys)

  • God förståelse för hur det är att arbeta med strategisk ekonomistyrning och andra likartade processer i en politiskt styrd organisation

Som person är du strukturerad och analytisk. Du organiserar och planerar ditt arbete för att nå såväl uppsatta mål som goda resultat. Genom din analytiska förmåga problematiserar du lätt samhällsekonomiska händelser. Vidare är du trygg och samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att du utför dina arbetsuppgifter med hög integritet samtidigt som du med fingertoppskänsla samarbetar med kollegor och andra intressenter. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Controller Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

466927

Sista ansökningsdag

2022-02-16

Kontakt

Eva Westman,0859097076

Senast uppdaterad: 6 april 2021