Ledsagare/avlösare till Personligt Stöd i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du student, deltidsarbetande, och/eller känner att du vill göra en insats för våra medborgare i kommunen? Vi söker dig som har ett långsiktigt utrymme för ett omväxlande extra arbete några timmar i månaden. Vill du bli en vardagshjälte och vet att du är trygg, flexibel och har ett stort engagemang för barn, unga och vuxna med särskilda behov? Sök då tjänsten och bli ledsagare/avlösare hos oss i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

  • Hos oss får du ett arbete som innebär variation och verkligen gör skillnad för en annan människa
  • För att du ska känna dig trygg i din roll kommer du att få information och bra stöd från arbetsgivaren

Om oss

Personligt Stöd tillhör Väsby Stöd och Omsorg som är den kommunala utföraren av äldreomsorg och LSS. Vi har verksamheter inom Personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice och kontaktpersoner.

Om tjänsten

Vi söker ledsagare/avlösare som vill jobba med våra kunder i olika åldrar.

Som ledsagare kommer du göra olika aktiviteter tillsammans med kunden. Insatsen syftar till att erbjuda kunden ett socialt komplement och på så vis bryta den isolering som kan vara en följd av funktionsnedsättningen. Ett stort mått av initiativförmåga och kreativitet krävs eftersom det ofta är du som behöver komma med förslag på vilka aktiviteter som ska utföras.

Att arbeta som avlösare innebär att du tillfälligt övertar omvårdnaden av barnet så att vårdnadshavaren avlastas, du kommer att arbeta i barnets hem. Arbetstiden kommer du överens om med vårdnadshavaren och den kommer att förläggas utifrån dennes behov.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Har erfarenhet av arbete med barn med funktionsnedsättning

  • Behärskar svenska språket obehindrat, då tydlig kommunikation är en viktig del av det dagliga arbetet 

Det är meriterande om du:

  • Är boende i Upplands Väsby eller med omnejd

  • Har kunskap om lågaffektivt beteende/bemötande

  • Är spansktalande, vilket efterfrågas till specifika uppdrag

Som person är du relationsskapande och har lätt för att möta andra människor. Du är både strukturerad och trygg i din yrkesroll för att kunna skapa trygghet för kunden. För att kunna trivas och lyckas behöver du vara stabil samt förmågan att behålla lugnet även i mer stressande situationer. 

Skriv gärna i ansökan vilka intressen du har eftersom det hjälper i matchningen av kandidater. Innan anställning behöver du uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Ledsagare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

8-20 tim./mån

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Timlön

Antal lediga befattningar

5

Referensnummer

481684

Sista ansökningsdag

2022-08-25

Kontakt

Camilla Alnaeus,0859097357

Senast uppdaterad: 6 april 2021