Kvinnlig ledsagare åt en 15-årig tjej som bor på Ornö

Jobbannons bild

Är du student, deltidsarbetande, och/eller känner att du vill göra en insats för våra medborgare i kommunen. Vill du bli en vardagshjälte och vet att du är trygg, flexibel och har ett stort engagemang för barn, unga och vuxna med särskilda behov? Är du kvinna och vill ha ett omväxlande extra arbete 20 timmar i månaden? Sök då och bli ledsagare hos oss i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett arbete som innebär variation och verkligen gör skillnad för en annan människa. För att du ska känna dig trygg i din roll kommer du få information och bra stöd från arbetsgivaren.

Om oss

Personligt stöd tillhör Väsby stöd och Omsorg som är den kommunala utföraren av äldreomsorg och LSS. Vi har verksamheter inom personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice och kontaktpersoner.

Om tjänsten

Vi söker en kvinnlig ledsagare till en tjej på 15 år som för närvarande bor hos sin farmor på Ornö, som ligger i Haninge kommun, men fått beslut från Upplands Väsby kommun om ledsagare. Att arbeta som ledsagare innebär att du träffar kunden flera gånger per månad för att utföra aktiviteter och umgås. Kunden gillar att läsa böcker och att rita.

Insatsen syftar till att erbjuda kunden ett socialt komplement då hon har få kontakter med anhöriga och vänner och på så vis bryta den isolering som kan vara en följd av funktionsnedsättningen. Kontakten omfattar social samvaro, där ledsagaren är en medmänniska som stöttar kunden att komma i kontakt medandra människor och att komma ut i samhället.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Har B-körkort och tillgång till egen bil

  • Talar svenska obehindrat då tydlig kommunikation är en viktig del av det dagliga arbetet

Det är meriterande om du är boende i Haninge kommun samt om du har erfarenhet av
funktionsvariationer.

Som person är du relationsskapande och har lätt för att möta andra människor. Du är både strukturerad och trygg i din yrkesroll för att kunna skapa trygghet för kunden. För att trivas och lyckas behöver du vara stabil och du har förmågan att behålla lugnet även i mer stressade situationer.

Skriv gärna i ansökan vilka intressen du har eftersom det hjälper i matchningen av kandidater. Innan anställning behöver du uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Ledsagare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

20 tim/mån

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Timlön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

503145

Sista ansökningsdag

2022-06-30

Kontakt

Camilla Alnaeus,0859097357

Senast uppdaterad: 6 april 2021