Direktörskoordinator/utredare till kanslienheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Upplands Väsby kommun söker en direktörskoordinator/utredare till kommunledningskontoret. Här får du en central roll både inom utredningsarbete och administration. Tycker du att detta låter intressant? Läs mer om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Tjänsten är knuten till kansliet på kommunledningskontoret där det arbetar en blandning av politiker och tjänstepersoner som bidrar till en dynamisk och spännande arbetsmiljö. Kanslienheten arbetar i skärningspunkten mellan politik och tjänsteorganisationen vilket ger en mycket intressant inblick och förståelse för offentliga organisationer och hur de arbetar. Bredden inom en kommun ger också möjligheter att få kunskaper inom en rad olika kunskapsfält.

Om oss

Arbetet utgår till stor del från kommundirektören och den biträdande kommundirektörens behov av stöd. Detta i form av koordinering, planering och mer textbaserad stöttning i form av underlag och PM. Tjänsten är placerad på kanslienheten som är en enhet med specialistkompetens inom informations- och ärendehantering. Det är strax under 20-talet medarbetare inom områdena registratur, nämndadministration och kommunarkiv. Enheten servar kommunens samtliga nämnder och kontor. 

Om tjänsten

Arbetet är omväxlande med inslag av olika typer av arbetsuppgifter, som kräver att du snabbt kan sätta dig in i frågor och producera text. Vi ser också gärna att du inte har något emot att anta en drivande och initiativtagande roll, och har god social kompetens då arbetet kräver många olika sociala kontakter.

Tjänsten innebär även att säkerställa fakturahantering och ekonomiska underlag, samt att ansvara för kommunledningskontorets administrativa rutiner. Genom olika typer av administration och arrangemang inför möten och konferenser innebär denna tjänst en god inblick i hur en kommun styrs och fungerar. Andra arbetsuppgifter innefattar att bistå eller ansvara för utredningar.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • En examen inom statsvetenskap eller likvärdig akademisk utbildning.

  • Du behöver behärska mycket god svenska i tal och skrift. 

Det är meriterande om du har erfarenhet från serviceyrke.

Som person är du strukturerad genom att du bland annat kan sortera i olika frågeställningar. Vidare är du såväl samarbets- som lösningsorienterad, vilket för oss innebär att har en god serviceanda. Vi tror dessutom på att du behöver vara analytisk för att passa i rollen, det genom att du ska genomföra visst utredningsarbete.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

516934

Sista ansökningsdag

2022-06-29

Kontakt

Anna von Axelson,0859097372,Mattias Näslund,0859097365

Senast uppdaterad: 6 april 2021