Biståndshandläggare till Biståndsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi söker biståndshandläggare till beställarenheten på Upplands Väsby kommun. Känner du igen dig som en strukturerad och ansvarsfull person? Är du dessutom flexibel och värdesätter goda samarbeten? Läs mer om vad vi kan erbjuda dig nedan. Tveka inte att söka tjänsten redan idag!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig bland annat:

  • Fortbildningar inom juridik och socialtjänstlagen (SoL) för att öka kompetens inom myndighetsutövning

  • IBIC utbildningar

  • Utbildningar inom olika målgruppers hälsa

  • Flexibel arbetstid samt möjlighet till att arbeta hemifrån

  • Planeringsdagar

Arbetsplatsen ligger centralt i Upplands Väsby med bra kommunikationer för dig som pendlar. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Om oss

Biståndsenheten består av 19 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom SoL, RFT och lagen om bostadsanpassningsbidrag. På denna enhet arbetar biståndshandläggare, vårdplanerare, boendesamordnare, bostadsanpassningshandläggare och avgiftshandläggare.

Målgruppen som biståndsenheten riktar sig till är äldre personer över 65 år enligt SoL och yngre personer med funktionsnedsättning under 65 år enligt SoL. Enheten fortsätter utveckla vår myndighetsutövning genom att bland annat förebygga de äldres behov av stöd och insatser. Vi söker biståndshandläggare på grund av utökning av vår verksamhet.

Om tjänsten

Som biståndshandläggare arbetar du med att utreda, besluta och följa upp behov av insatser enligt SoL. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att ta emot nyansökningar, genomföra hembesök och vårdplaneringar på sjukhus samt följa upp befintliga insatser, utreda och dokumentera och fatta beslut utifrån funktionshindrades och äldres behov.

Arbetet innebär även att jobba förebyggande och ha kontakter med enskilda medborgare samt samarbeta med anhöriga/företrädare, utförare och andra aktörer inom verksamhetsområdet.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är utbildad socionom, jurist, har en examen från sociala omsorgsprogrammet alternativt har en jämförbar akademisk utbildning, exempelvis jurist eller beteendevetare

  • Har god förmåga att uttrycka dig på svenska då kommunikation och dokumentation är viktiga element i arbetet

Det är meriterande med erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning och äldre samt myndighetsutövning. Körkort är även önskvärt.

För att lyckas i rollen behöver du kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt.

Som person är du strukturerad och flexibel samt har en god samarbetsförmåga. Arbetet kräver även att du har ett professionellt förhållningssätt och alltid ger ett gott bemötande. Arbetsdagarna läggs till stor del upp av dig som biståndshandläggare vilket ställer krav på att du är en ansvarsfull person.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

541071

Sista ansökningsdag

2022-10-01

Kontakt

Helena Löfqvist,0859097153

Senast uppdaterad: 6 april 2021