Fältare till fältarteamet i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi söker efter dig som delar vårt intresse och engagemang för ungdomar i Upplands Väsby! Fältarna i Upplands Väsby kommun arbetar förebyggande och uppsökande med ungdomar mellan 11-20 år för att tidigt upptäcka och förebygga att ungdomar far illa. Är du en stabil och relationsskapande person som vill vara med och göra skillnad? Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss i fältarteamet och om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett kreativt och spännande uppdrag som omfattar ett uppsökande arbete och ett förebyggande arbete med att stödja och motivera ungdomar i målgruppen. Vi erbjuder även goda möjligheter till ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med kreativa kollegor. Enheten för förebyggande och behandling har gemensamma arbetsplatsträffar och delar intresse för att finna lösningar, genom arbete med rätt kompetens och god samverkan.

Om oss

Fältarna är en del av enheten förebyggande och behandling inom individ- och familjeomsorgen (IFO), och vi arbetar utifrån övergripande politiska målet om goda uppväxtvillkor för barn och unga i Upplands Väsby kommun. Vi förstärks även av timanställda fältare vissa kvällar och helger.

Vi som arbetar i fältarteamet är fyra engagerade ungdomsfältare som arbetar förebyggande och uppsökande med ungdomar mellan 11- 20 år. Uppdraget är att tidigt upptäcka och förebygga att ungdomar far illa.

Om tjänsten

Fältarna arbetar med ungdomar i grupp, både generellt och riktat. Även enskilda samtal med ungdomar och/eller deras vårdnadshavare förekommer. Arbetet pågår ofta parallellt på flera olika nivåer samtidigt, exempelvis kartlägger vi riskmiljöer och riskbeteenden för att sedan kunna möta upp de behov vi ser.

Tjänsten innehåller samverkan med andra verksamheter såsom skola, fritidsverksamhet, polis och socialtjänst. Vi har också ett nära samarbete med kommunens brottsförebyggande arbete. Samarbetet med vårdnadshavare är också en viktig del i arbetet.

Uppdraget är på heltid och arbetet sker i miljöer där unga vistas. Vi arbetar schemalagt dagtid, kvällstid, nattetid och på helger.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomutbildning eller annan likvärdig examen

  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar sedan tidigare

  • Utbildning i MI (Motiverande samtal), DISA (Depression In Swedish Adolescents) eller andra relevanta utbildningar

Som person är du kreativ, flexibel och initiativrik samt har en mycket god förmåga till samarbete men du kan också kan arbeta självständigt när det behövs. Du är stabil och lösningsorienterad genom att du ser möjligheter istället för hinder.

Du behöver ha en god administrativ förmåga då du dokumenterar, administrerar och organiserar aktiviteter som ingår i arbetet. Vidare ser vi att du är en förtroendeingivande vuxen som har ett intresse för och en vilja att skapa kontakt med ungdomar.

Fältverksamheten är under ständig utveckling utifrån omvärldsbevakning och ungdomars växlande behovsbild vilket innebär att du håller dig uppdaterad på trender och tendenser kring ungdomars vardag. Det är också viktigt att du ser blandad yrkeskompetens i gruppen som en styrka, och är en ”lagspelare”.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Fältassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

541176

Sista ansökningsdag

2022-10-02

Kontakt

Kicki Hofling,0859097290

Senast uppdaterad: 6 april 2021