Utvecklingsledare till de kommunala förskolorna i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du erfarenhet inom förskola och brinner för att ge barn de bästa förutsättningarna för att alltid vara sitt bästa jag? Tror du likt oss på kollegialt lärande, samarbete och att barn är inte utan blir? Då kan du vara den vi söker!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjligheten att bli en del av den nystartsfas gällande den gemensamma ledningsorganisationen inom Väsbys kommunala förskolor. Utvecklingen innebär en förstärkt ledningsorganisation bestående av rektorer, biträdande rektorer, specialpedagog och nu även en pedagogisk utvecklingsledare. Du blir även erbjuden: 

 • Kompetensutveckling 

 • Ipad/dator 

 • Friskvårdsbidrag 

 • Kompetenta kollegor 

 • Engagerad ledning 

 • Arbetskläder för utomhusbruk 

Hos oss blir du en del av en positiv, driven ledningsgrupp som samarbetar, stödjer och tar tillvara på varandras kompetenser.

Vår vision är "I Väsby Kommunala Förskolor får jag vara mitt allra bästa jag". Tillsammans med övriga ledningsfunktioner arbetar vi för ett gemensamt förhållningssätt kring kvalitet, barnhälsa och mer övergripande stödstrukturer för att ge våra barn i Upplands Väsby kommun det allra bästa. 

Om oss

Väsby Kommunala förskolor (VKF) består av åtta förskolor med cirka 950 barn och 160 anställda. Förskolorna är indelade i olika områden i kommunen: centrala, västra och östra. Förskolorna har utvecklingsgrupper inom olika områden, vi är partnerförskolor till Uppsala universitet och tar emot VFU-studenter.

Ledningsgruppen består idag av tre rektorer, tre biträdande rektorer, en intendent, administratör samt en specialpedagog. Centralt finns stödfunktioner som ekonomi, HR, juridik, elevhälsa, kommunikation och IT.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill anta rollen som vår pedagogiska utvecklingsledare, utmana oss i vårt systematiska kvalitetsarbete och stötta utvecklingen av vår undervisning och utbildning. Tillsammans med rektorer och biträdande rektorer planerar du förskolans utvecklingsarbete samt leder pedagogiska diskussioner i olika forum inom enheterna.

Du kommer som utvecklingsledare arbeta inom hela organisationen för att utveckla och stödja pedagogerna i det systematiska kvalitetsarbetet likväl som i utvecklingen av våra lärmiljöer. Du ingår i vår ledningsgrupp som består av rektorer, biträdande rektorer samt specialpedagog. 

Är du den vi söker:

Vi söker dig som har:

 • Pedagogisk högskoleutbildning med legitimation som förskollärare

 • Flera års dokumenterad erfarenhet av arbete som förskollärare och arbetslagsledare

 • Lång erfarenhet av att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och att leda andra
 • Erfarenhet av att aktivt delta i pedagogiska forum/arbete med verksamhetsutveckling

 • Vana av att använda olika IT-system som en del av ditt arbete 

 • Väl förtrogen med förskolans styrande dokument och vad de innebär för utbildningen och undervisningen på våra förskolor, exempelvis kunskap om skollagen och förskolans läroplan
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska

Det är meriterande om du:

 • Är flerspråkig

 • Har utbildning som VFU-handledare

Du har ett respektfullt förhållningsätt, är flexibel, nyfiken och lyhörd. Du behöver vara samarbetsorienterad och handlingskraftig, kunna driva och ingå i flera olika processer inom förskolan. Du är även positiv och har förmåga att kunna se utifrån olika perspektiv.

Att kunna uttrycka tankar och teorier i tal och skrift är också en viktig förmåga du behöver äga. Du är säker i osäkra sammanhang, står upp för egna åsikter, har mod att säga ifrån och förmåga att skilja på sak och person. Du ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem. För att passa i rollen, behöver du aktivt ta initiativ i sociala sammanhang och har lätt för att skapa nya relationer. 

Vi kommer att begära belastningsutdrag på slutkandidaten.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstiden har gått ut. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Lärare i förskola/Förskollärare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

542853

Sista ansökningsdag

2022-09-28

Kontakt

Mikaela Sveijer,0859097932,Malin Johansson,0859097864,Yvonne Haldin,0859097520

Senast uppdaterad: 6 april 2021