Förskollärare till förskolan Skogsbrynet i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Väsby kommunala förskolor söker dig som vill utbilda framtidens medborgare. Har du lätt för att skapa nya relationer och ser lösningar istället för problem? Är du dessutom strukturerad och initiativrik? Sök då tjänsten som förskollärare med framtida möjlighet att bli en del av vår organisation.

Vi erbjuder dig

En rolig och stimulerande arbetsplats som ständigt strävar efter att utveckla verksamheten. Hos oss kommer du till en organiserad och välkomnande arbetsplats som präglas av mångfald, variation och samarbete i olika team. Vi erbjuder möjlighet att både själv och tillsammans med andra ta initiativ som kan bidra till en kreativ och utvecklande verksamhet för alla barn som går på förskolan. Vår vision är "I Väsby Kommunala Förskolor får jag vara mitt allra bästa jag". Hos oss får du bland annat tillgång till:

 • Schemalagd tid för arbetslags- respektive tvärgruppsreflektion

 • Förtroendetid för egen planering och reflektion

 • Förskollärarmöten

 • Mentor eller fadder

 • Kompetensutveckling

 • Nätverk

 • Kostnadsfria pedagogiska måltider

 • Arbetskläder för utomhusbruk

 • Kompetenta kollegor och engagerad ledning

Om oss

Väsby Kommunala förskolor (VKF) består av åtta förskolor med 950 barn och 160 anställda.
Förskolorna har utvecklingsgrupper inom olika områden, samarbete med Uppsala Universitet och tar emot VFU-studenter som partner skolor. I vår verksamhet har vi även en egen specialpedagog och en utvecklingsledare.

Förskolorna är indelade i olika områden i kommunen: centrala, västra och östra. Centrala Väsby omfattas av förskolorna Skogsbrynet, Hopprepet och Ekebo som alla ligger med närhet till natur och skog. Området får höga omdömen i kundenkäten Våga Visa. Barn och föräldrar är nöjda med en stabil verksamhet som samtidigt strävar efter utveckling och förnyelse.

Skogsbrynets förskola är en modulförskola i två plan som består av 9 avdelningar och cirka 170 barn. Du får cirka 30 glada och professionella kollegor som stöttar dig i ditt nya uppdrag. 

Om tjänsten

I din roll som förskollärare har du det övergripande pedagogiska ansvaret och uppdraget. Du arbetar efter läroplansuppdraget, styrdokument samt efter kommunens mål. Du är en del av förskolans pedagogiska utvecklingsgrupp som består av samtliga förskollärare. Du kommer att ansvara för det systematiska och pedagogiska kvalitetsarbetet.

Med ett närvarande ledarskap arbetar du för att bygga goda relationer med såväl barn, familjer och personal. Du följer upp verksamheten utifrån resultat och uppsatta mål. En viktig del är även att arbeta för att främja mångfald, språkutvecklande arbetssätt och ett interkulturellt förhållningssätt.

I Väsby Kommunala förskolor finns även en arbetsplatsledare (APL), på varje förskola. Arbetsplatsledarens uppdrag är att ansvara för verksamhetsnära frågor och uppgifter som stöd för medarbetare och chefer. APL underlättar därmed för övriga medarbetare eftersom barngruppstiden fredas, arbetsbelastningen minskar och läroplansfokuset stärks.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

 • Har en pedagogisk högskoleutbildning med förskollärarlegitimation

 • Är väl insatt i förskollärarens uppdrag enlig förskolans läroplan och skollagen

 • Har erfarenhet av att använda olika digitala verktyg

 • Har goda kunskaper i det svenska språket då kommunikation är en viktig del av arbetet

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet som förskollärare

 • Har arbetat med barn i behov av särskilt stöd

 • Har arbetat i en flerspråkig och mångkulturell förskola

 • Har handledarutbildning 7,5 hp för VFU-studenter

 • Är flerspråkig

Som person är du stabil och vetgirig, alltid nyfiken på att lära dig mer tillsammans med barnen.  Vidare är du relationsskapande och lösningsorienterad, vilket för oss innebär att du snabbt blir en del av det fina samarbete vi har. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Lärare i förskola/Förskollärare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

578508

Sista ansökningsdag

2023-02-13

Kontakt

Mikaela Sveijer,0859097932,Henna Nykvist,0859097149

Senast uppdaterad: 6 april 2021