Planarkitekt till enheten detaljplanering och arkitektur

Jobbannons bild

Är du en erfaren planarkitekt som söker ett nytt, spännande, varierande och mångsidigt arbete? Vill du arbeta i en kommun som växer? I så fall kan detta vara tjänsten för dig! Just nu söker vi dig som är sugen på att arbeta med bland annat trädgårdsstäder och blandad bebyggelse, både i planprogramskedet och i detaljplaneskedet.

Vi erbjuder dig

Hos oss blir du en del av en enhet som präglas av samarbete utan prestige där vi hjälper varandra. Den är lagom stor så det är lätt för alla att komma till tals. Vi strävar efter att alla ska ha en balanserad, intressant och utvecklande projektportfölj.

Här har vi utöver vanliga enhetsmöten även ”planlabbet” där vi diskuterar övergripande principiella frågor och utmaningar eller inspirerande projekt som vi tagit del av vid exempelvis studiebesök eller annan omvärldsspaning. Vi har även ”rundabordsmöten” där avdelningschef och enhetschefer inom avdelningen för samhällsplanering och arkitektur deltar och kan ge en samlad återkoppling på handläggarnas frågor.

Vårt arbetssätt bygger på frihet under ansvar, i syfte att skapa goda förutsättningar för ett effektivt projektarbete och anpassning till privatlivets behov. Här har du även möjlighet arbeta på distans ett par dagar i veckan. Den fysiska arbetsplatsen finns i fräscha lokaler precis bredvid pendeltågsstationen i Väsby.

Om tjänsten

Som planarkitekt är du projektledare för detaljplanen. Det innebär att du beställer och granskar relevanta utredningar, arbetar fram planhandlingar, författar tjänsteskrivelser och presentationer inför beslut samt föredrar för styrgrupp och politik. Du handlägger planbesked, förstudier, detaljplaner och remisser. Ibland arbetar vi med planprogram och mer övergripande strategiska frågor.

Vi arbetar i projektform och har ett nära samarbete med exploatörer, andra enheter, myndigheter och kommuninnevånare.

Om oss

Enheten för detaljplanering och arkitektur är en del av avdelningen samhällsplanering och arkitektur inom kontoret för samhällsbyggnad. Inom avdelningen finns även enheterna mark- och exploatering och strategisk planering som vi har ett nära samarbete med.

Inom enheten för detaljplanering och arkitektur arbetar utöver chef för närvarande sex planarkitekter och en plankoordinator. Vi håller bland annat på att undersöka behovet av samordnare.

Pågående projekt är ett antal större projekt i de centrala delarna, bland annat Väsby entré, Optimus, Skanska-projektet och Fyrklövern. På Väsbys västra sida startar både skol- och förskole projekt till våren. Det pågår även projekt för flerbostadshus, småhus, förskolor och verksamheter i den mindre täta stadsbygden.

Om du vill veta mer hur det är att arbeta hos oss, läs gärna intervjun med planarkitekten Alexander som du finner på vår LinkedIn: Alexander

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Har masterexamen som arkitekt, fysisk planerare eller samhällsplanerare

  • Har erfarenhet som planarkitekt i kommunal verksamhet

  • Har erfarenhet av att hantera både små, stora och komplexa projekt

  • Har goda kunskaper i gällande lagstiftning och dess tillämpning

  • Behärskar Focus detaljplan eller Autocad

  • Har kännedom om de nya kraven om digitalisering av detaljplaner

  • Har god förmåga att i tal, skrift och bild beskriva ett projekts framsteg, möjligheter, utmaningar

  • Har goda kunskaper i svenska språket

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av GIS-verktyg och relevanta Adobeprogram

  • Har beställarkompetens

Som person är du både analytisk och kreativ och kan därför ta till dig fakta från utredningar och annat underlag och omvandla det till genomförbara och attraktiva planförslag. Du är samarbetsorienterad och därmed lyhörd och hjälpsam. Du kan tillsammans med både interna och externa aktörer lyssna, argumentera och väga samman olika ståndpunkter och fakta och komma fram till en god gemensam lösning. Slutligen är du strukturerad och kan planera, genomföra och avrapportera dina projekt mot ett mål och en tidsplan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Planarkitekt Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

598555

Sista ansökningsdag

2023-03-26

Kontakt

Åsa Dahlgren,0851802512

Senast uppdaterad: 6 april 2021