Studiehandledare i swahili till Språk- och mottagningsenheten

Jobbannons bild

Har du swahili som modersmål? Har du erfarenhet av studiehandledning och tycker att det är väldigt roligt? Vi söker dig som är en engagerad och relationsskapande studiehandledare/ modersmålslärare eller lärare med språkinriktning. Tveka inte att söka den här tjänsten om beskrivningen stämmer in på dig!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande och självständigt arbete med möjlighet att påverka och utveckla dig i din roll som studiehandledare och modersmålslärare. 

Om oss

Språk-och mottagningsenheten tillhandahåller modersmålsundervisning och studiehandledning på cirka 43 språk till både kommunala och fristående skolor i Upplands Väsby kommun.

Språk- och mottagningsenheten organiserar även mottagning av nyanlända elever från sexårsålder till gymnasieålder. Hos oss kommer du att tillhöra en heterogen arbetsgrupp med 58 engagerade pedagoger som ger dig möjlighet att samarbeta med andra och utvecklas i din roll som pedagog.

Om tjänsten

Som studiehandledare ansvarar du för studiehandledning i kommunens skolor. I tjänsten kan det även förekomma modersmålsundervisning och i det uppdraget ingår undervisning, bedömning och betygsättning utifrån kursplanen i ämnet modersmål.

I uppdraget studiehandledning ingår att hjälpa och stötta eleverna i deras språk– och kunskapsutveckling. Det sker i nära samarbete med elevernas övriga ämneslärare och mentorer i skolorna samt genom kommunikation och samverkan med vårdnadshavare. Vi förutsätter att du möter elever utifrån deras individuella behov och förutsättningar, har en helhetssyn på elevers lärande samt en nyfikenhet på att använda språkutvecklande arbetssätt.

Tjänsten är ambulerande vilket innebär att du pendlar och reser mellan olika arbetsplatser. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Swahili som modersmål

  • Flerårig erfarenhet av studiehandledning och till viss del modersmålsundervisning

  • Goda kunskaper i svenska

Som person har du lätt för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du trivs i ett arbete där samarbete är avgörande för resultat. Hos oss kommer du tillhöra en stor arbetsgrupp. Det gör att du behöver vara samarbetsorienterad och kreativ, både självständigt och tillsammans med andra arbetar du för att finna goda lösningar i olika situationer. Du behöver även vara strukturerad och kunna planera ditt arbete utifrån de riktlinjer som finns, men va flexibel att ställa om vid behov.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Modersmålslärare i grundskolan Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

30%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

604401

Sista ansökningsdag

2023-03-24

Kontakt

Karin Alleklev Iversen,0859097580,Laura Samuelsson,0859097914

Senast uppdaterad: 6 april 2021