Praktikant till kanslienheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du intresserad av lokala politiska processer, informationsförvaltning och vill vara delaktig i förberedelserna inför valet till Europaparlamentet 2024? Ansök då om att bli praktikant vid kanslienheten kommande höst!

Vi erbjuder dig

Med stöd och vägledning av en handledare kommer praktikanten ges en inblick i enhetens samtliga verksamhetsgrenar. Praktikanten kommer att tilldelas arbetsuppgifter som utgör en del av den dagliga driften såväl som i större projekt (exempelvis förberedelserna inför valet 2024). Bredden som kanslienheten erbjuder utgör en god grund för vidare anställning inom kommunal och statlig förvaltning.

Med goda pendlingsmöjligheter är det 30 minuters resväg från både Stockholms centralstation och Uppsala centralstation. Kanslienheten är lokaliserad till Pyramiden (Centralvägen 1), alldeles intill pendeltågstationen. 

Om oss

Kanslienheten tillhör kommunledningskontoret och är en enhet med specialistkompetens inom informations- och ärendehantering. Vi är 17 medarbetare som ger stöd till alla nämnder och kontor inom områdena registratur, nämndadministration och kommunarkiv. De flesta av enhetens medarbetare är relativt nyexaminerade akademiker med samhällsvetenskaplig inriktning (exempelvis statsvetenskap, genusvetenskap, sociologi, antropologi, arkivvetenskap etcetera).

Vi jobbar digitalt, enhetligt och med kontinuerlig utveckling av våra gemensamma rutiner och arbetssätt, för att vi själva och andra ska kunna arbeta effektivt med informations- och ärendehantering inom den kommunala organisationen. Under hösten kommer vi att växla upp förberedelserna inför valet till Europaparlamentet 2024. Extrapersonal för genomförandet av valet planeras att rekryteras för tillträde runt årsskiftet 2023/2024.

Om tjänsten

Praktiken ger dig möjlighet till en inblick i och arbete med:

  • De kommunala politiska processerna och lokalt politiskt beslutsfattande genom att följa nämndsekreterare och kommunsekreterares arbete gentemot nämnder, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige

  • Informationsförvaltning i form av registratur och arkiv

  • Projektarbete i form av förberedelserna inför Europaparlamentsvalet 2024

Är du den vi söker?

Praktiken motsvarar en termins studier med samhällsvetenskaplig inriktning, statsvetenskap eller motsvarande, och ska utgöra en del av en pågående utbildning som leder till examen. Sökande praktikant måste ha en huvudman, normalt universitet/högskola. Praktiken är oavlönad.

Ansökan ska innehålla personligt brev på svenska, CV, studieresultat/betyg samt intyg att praktiken ingår som poänggivande del i studierna. 

Som person är du strukturerad och nyfiken. Vi tror dessutom att du behöver vara lösnings- och samarbetsorienterad för att passa i rollen. Självklart har du goda datorkunskaper. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

2023-09-01

Löneform

Oavlönad praktik

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

609409

Sista ansökningsdag

2023-04-09

Kontakt

Mattias Näslund,0859097365

Senast uppdaterad: 6 april 2021