Chef för centrala barn- och elevhälsan i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Nu söker vi en chef till den centrala barn- och elevhälsan inom utbildningskontoret hos oss i Upplands Väsby kommun.

Vill du göra skillnad på riktigt, inte bara här och nu utan också för framtida generationer? Vill du leda och utveckla en verksamhet som alltid har barn och elevers allra bästa i fokus? Sök då tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en central roll i en tillväxtkommun som drivs av mod, framåtanda och nytänkande. Här finns engagerade medarbetare, medborgare och förtroendevalda.

Här får du möjlighet att utveckla en viktig del av kommunens största kontor. Vår centrala barn- och elevhälsa genomgår en förändring genom att samla fler kompetenser centralt under gemensam chef.

Vi ser en möjlighet att stärka likvärdigheten, tydliggöra målbilder och öka samverkan av elevhälsoarbetet inom hela organisationen och du får chansen att leda arbetet för att möjliggöra barns och ungas skolframgångar.

Om oss

Hos oss blir du en del av utbildningskontoret med drygt 700 medarbetare. Utbildningskontoret ansvarar för samtliga verksamhetsformer från förskola till vuxenutbildning.

Kontoret har fyra verksamhetsinriktningar med varsin tillhörande chef; kommunal regi, stöd och utveckling, ekonomi och administration samt centrala barn- och elevhälsan.

Den centrala barn- och elevhälsan består idag av 8 medarbetare med breda ansvarsområden inom verksamhetsområden från förskola till gymnasieskola. I och med ett pågående förändringsarbete så kan det innebära att personalansvaret för denna personalgrupp kan komma att utökas med 10-15 personer, under försättning att erforderliga beslut fattas.

Kontoret präglas av tät samverkan och nära samarbete, vilket gör att vi vågar ta beslut och genomföra sådant som skapar störst värde för Väsbyborna.

Din arbetsplats är centralt beläget på Anton Tamms väg med närhet till pendeltågstationen.

Om tjänsten

Uppdraget innebär att du har ett övergripande ansvar för att leda Upplands Väsby kommuns samlade elevhälsa, vilket innefattar ett direkt budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för elevhälsans medarbetare.

Ditt uppdrag är samordnande, strukturerande och behovsstyrt, där du ansvarar för att leda utvecklings- och förändringsarbetet inom ramen för elevhälsans uppdrag och skollagens krav. Du ansvarar för att elevhälsans insatser utvecklas och anpassas för att möta de behov som blir synliga i analyser och kartläggningar. Du ansvarar även för att säkerställa en rättssäker handläggning/myndighetsutövning gällande exempelvis ansökan om tilläggsbelopp, mottagande i anpassade grundskola/gymnasieskola och andra individärenden.

Genom att vara en del av kontorets ledningsgrupp kommer du att ha en roll i att strategiskt planera, samordna och följa upp hela kontorets verksamhet under devisen; Ökat samarbete – Ökad trygghet – Ett kontor. Detta förutsätter att du har förmåga att skapa ett gott förtroende hos såväl interna som externa samarbetspartners och trivs med samverkan samt att bygga nätverk.

Vidare är du drivande i arbetet med kvalitetsutveckling av elevhälsans hälsofrämjande och förebyggande insatser på organisation- och gruppnivå.

Tjänsten är placerad direkt under utbildningschef.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen

  • Erfarenhet från arbete med elevhälsa

  • Erfarenhet av att arbeta som chef

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

  • Erfarenhet av att arbeta med kvalitetsarbete

  • Erfarenhet av att leda i förändring

  • För verksamheten relevant erfarenhet av hälso- och sjukvård och socialtjänstlagen

Som person är du samarbetsorienterad genom att du bland annat har god förmåga att anpassa dig för att nå de gemensamma målen. Vidare är du relationsskapande genom att du har lätt för att möta och skapa relation till andra människor som en del av ditt arbete. Vi ser att du är stabil, vilket för oss innebär att du hanterar stress på ett konstruktivt sätt. Vi tror dessutom på att du behöver vara analytisk för att passa i rollen, det genom att du finner lösningar både här och nu, men också har förmågan att vara eftertänksam och tänka långsiktigt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Avdelningschef, kommun Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

650359

Sista ansökningsdag

2023-10-06

Kontakt

Henrik Malmström Wallin,0859097161

Senast uppdaterad: 6 april 2021