Anläggningsstrateg till Idrotts- och Fritidsavdelningen

Jobbannons bild

Har du erfarenhet av arbete med lokal- och anläggningsfrågor samt ett stort intresse för idrott och folkhälsa? Har du också god vana att skriva utredningar och rapporter? Nu har du chansen att bli en del av vårt härliga gäng på idrotts- och fritidsavdelningen i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett jobb med varierande arbetsuppgifter inom det roligaste området – idrott, fritid och folkhälsa. Inom idrotts- och fritidsavdelningen har vi fullt förtroende för varandras kompetens och lägger stor vikt vid frihet under ansvar, samtidigt som samverkan och samordning mellan medarbetarnas uppdrag är viktigt för att få helheten att gå ihop. Det finns goda förutsättningar att arbeta hemifrån och vi har som uttalad målsättning att vara såväl en modern som flexibel arbetsgivare.

Om oss

Idrotts- och fritidsavdelningen är en del av kultur- och fritidskontoret som i övrigt består av ytterligare sex enheter. Vi arbetar på kultur- och fritidsnämndens uppdrag för att skapa goda förutsättningar för meningsfulla fritidsaktiviteter och en aktiv livsstil för Väsbyborna. En viktig del av kultur- och fritidskontorets ansvar är att erbjuda trygga, säkra och ändamålsenliga idrotts-, fritids- och kulturlokaler/anläggningar för både kommunens föreningsliv och Väsbyborna.

Om tjänsten

Du innehar rollen CLF, central lokalsamordningsfunktion, och kommer samarbeta tätt med lokalförsörjningsenheten och fastighetsavdelningen. Du är också kultur- och fritidskontorets representant i kommunens arbete med långsiktig planering för idrotts-, kultur- och fritidslokaler/anläggningar samt ansvarar för att årligen uppdatera kontorets behovsanalys av nya anläggningar och lokaler.

Arbetet sker i nära samarbete med kontoret för samhällsbyggnad som har det övergripande ansvaret för planerat inre underhåll av kommunens lokaler. Tjänstens placering är inom idrotts- och fritidsavdelningen men din roll är att samordna hela kontorets arbete med anläggningar, ytor och lokaler. Du kommer således arbeta nära övriga enheter och kontorschefen.

Rollen innebär att genomföra olika utredningar inom idrotts- och fritidsavdelningens ansvarsområden, skriva tjänsteutlåtanden och rapporter till nämnd samt svara på medborgarförslag och remisser som rör anläggningar, idrott och folkhälsa. Vidare ansvarar du för kontorets övergripande investeringsmedel och du är avdelningens beställare av upprustning av olika ytor/anläggningar samt reinvesteringar.

Idrotts- och fritidsavdelningen är nystartad som förutom administrativ personal utgörs av två enheter, fritidsbanken och idrottsdriften. Den administrativa personalen består av föreningskonsulent, administratörer, anläggningsstrateg och anläggningskoordinator. God samverkan både inom avdelningen och med andra kontor är av stor vikt för vår utveckling framåt. Alla medarbetare är delaktiga i avdelningens verksamhetsplanering och uppföljning för att nå kultur- och fritidsnämndens mål.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en relevant universitets- eller högskoleutbildning och som behärskar svenska väl i tal och skrift. Du har erfarenhet av strategiskt arbete med lokal- och fastighetsfrågor samt dokumenterad erfarenhet av att skriva utredningar och rapporter. Vidare har du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med eller stort intresse för idrotts- och folkhälsofrågor.

Som person är du strukturerad och resultatorienterad. Du organiserar och planerar ditt arbete väl, arbetar ambitiöst för att hålla uppsatta deadlines och når goda resultat. Du har en förmåga att se vilka arbetsuppgifter som behöver göras utifrån avdelningens mål, handlingsplaner och uppdrag och är trygg i dig själv och din kompetens. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenkommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

715227

Sista ansökningsdag

2024-04-21

Kontakt

Mikael Nissén,0859097380

Senast uppdaterad: 6 april 2021