Fastighetsekonom till fastighetsavdelningen i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en ekonom med ett öga för detaljer som också är lyhörd och har ett strategiskt perspektiv? Då kanske det är just dig vi söker att bli fastighetsekonom hos oss!

Vi erbjuder dig

Här får du möjlighet att vara en del av ett kontor som tror på god samverkan för att utveckla service som skapar värde för Väsbyborna. Hos oss blir du en del av en kommun som växer. Med en ökande befolkning behövs mer lokaler för kommunal service. Det gör fastighetsavdelningens arbete extra viktigt.

Om oss

Som Ekonom ingår du i fastighetsavdelning som består av tre enheter som totalt är ca 30 medarbetare, avdelningen är en del av kontoret för samhällsbyggnad med omkring 125 anställda. Fastighetsavdelningen består av driftenheten, förvaltningsenheten och projekt& fastighetsutvecklingsenheten. Avdelningen ansvar omfattar cirka 180 000 kvm lokaler såsom förskolor, skolor, vårdboenden, LSS boenden, gruppboenden, sporthallar, ett ridhus och en simhall.

Avdelningen förväntas medverka aktivt vid kommunens övergripande planering, såväl vad gäller den fysiska planeringen som vid den övergripande planeringen av lokaler för kommunala verksamheter.

Om tjänsten

Ett övergripande ansvar för hela fastighetsavdelningens ekonomi ingår i befattningen. Du bidrar aktivt till att enhetschefer och fastighetschefen har de beslutsunderlag som krävs för att kunna styra och utveckla verksamheten framåt i enlighet med uppsatta mål.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

 • Planering, budgetering och prognos
 • Uppföljning och analys
 • Stötta alla medarbetare inom fastighetsavdelning i sin rapportering och budget uppföljning
 • Rapportera till avdelningens ledningsgruppen
 • Intern verksamhetsutveckling och genomföra komplexa utredningar inom området
 • Under implementationstiden av ett nytt fastighetssystem och en ny budget och prognosmodul – ansvarar du för manuell hantering av kommunens fastighetsekonomi i Excel
 • Digitalisera fastighetsekonomiprocessen med hjälp av de IT-stöd som finns, t.ex. fastighetssystemet Pythagoras, Stratsys och Qliksense.
 • Samarbetar med controllers vid kommunens ekonomiavdelningen i samband med olika ekonomiska rapporter

Tjänsten ingår i ledningsgruppen för fastighetsavdelningen.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning med inriktning ekonomi eller annan bakgrund som bedöms likvärdig.
 • Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom verksamhetslokaler såsom förskolor, skolor, vårdboenden, LSS boenden, gruppboenden, sporthallar, ett ridhus och en simhall.
 • Helhetsförståelse av fastighetsekonomi och dess process.
 • Tekniska förmågor att hantera IT-stöd, exempelvis Excel och integrationer mellan system. 

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet från en politiskt styrd organisation.
 • Erfarenhet från fastighetsbolag och/eller fastighetsförvaltningar.
 • Goda redovisningskunskaper. 

Som person är du strukturerad genom att du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du är stabil genom att du hanterar stress på ett konstruktivt sätt och behåller ett gott humör vid press och motgångar. Du är också samarbetsorienterad, vilket för oss betyder att du anpassar dig och hittar win-win lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Vidare är du lösningsorienterad då du hittar snabbt lösningar på uppkomna problem. 

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Fastighetsekonom Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

721911

Sista ansökningsdag

2024-06-09

Kontakt

Faihaa Yaqub,0851802568

Senast uppdaterad: 6 april 2021