Sommarjobb i Upplands Väsby kommun

Du som är född år 2006 eller 2007 och är folkbokförd i Upplands Väsby kommun kan söka sommarjobb i kommunen.

Upplands Väsby kommun erbjuder sommarjobb inom olika områden. När du ansöker får du välja vilka jobb du är intresserad av.

Älskar du att interagera med människor och göra deras dag lite bättre? Som butiksmedarbetare är du en viktig del av verksamheten. Du får inte bara möjligheten att plocka upp varor och hantera kassan, utan också chansen att skapa fantastiska kundupplevelser.

Är du kreativ, social och älskar att skapa glädje? Inom kultur och fritid väntar en värld av möjligheter. Oavsett om du jobbar som badvärd, på biblioteket, i en idrottsförening eller en ungdomsgård får du chansen att inspirera och engagera andra.

Du som tycker om att uppträda för publik och kan spela ett instrument eller sjunga är välkommen att söka feriearbete vid Kulturskolan i Upplands Väsby. Du kommer ingå i en ensemble och uppträda utom- och inomhus i kommunen. Under handledning av en ensembleledare repeterar ensemblen in ett program och sedan åker gruppen på en kommunturné.

 

Du ska kunna läsa noter eller vara van vid att snabbt lära in flera musikstycken. För att kunna bilda en passande ensemble kallas de sökande till ett möte där ett urval kommer ske.

Har du ett hjärta som klappar extra för våra äldre? Inom äldreomsorgen får du möjligheten att göra en verklig skillnad i människors liv genom att vara ett socialt stöd till våra äldre invånare. Du kommer bland annat att vara med på olika aktiviteter med de äldre, gå på promenader och ha högläsning.

Som sommarungdom kommer du inte utföra omvårdnadsuppgifter.

Vill du göra skillnad i nästa generations liv? Genom att jobba med barn och unga får du chansen att vara en positiv förebild och påverka unga människors utveckling. Oavsett om du sommarjobbar på en skola, förskola eller sommarjobbar som ungdoms- eller aktivitetsledare så väntar spännande dagar fyllda med lek, aktivitet, lärande och skratt. Materialvård kan också förekomma (till exempel tvätta leksaker, se över material och dammtorka hyllor).

Älskar du att vara utomhus och bryr dig om miljön? Som parkskötare får du chansen att arbeta med trädgårdsarbete, rensa ogräs och hålla våra grönområden vackra och rena. Njut av naturens skönhet samtidigt som du gör en positiv inverkan på vår omgivning! Detta arbete passar dig som gillar att vara utomhus oavsett väder.

Ett sommarjobb hos Rikshem innebär i första hand arbete med utomhusskötsel på Rikshems fastigheter. Till exempel att rensa ogräs, kratta, sopa, klippa buskar, plocka skräp, måla och göra det lilla extra i utemiljön kring fastigheterna.

Lön och datum

Lönen är 105 kronor i timmen för dig som fyllt 18 år före sommarjobbets start och 92 kronor i timmen för dig som är 16-17 år.

Sommarjobben är indelade i tre perioder om tre veckor:

  • period 1: 17 juni – 5 juli
  • period 2: 8 juli – 26 juli
  • period 3: 29 juli – 16 augusti.

Så söker du kommunens sommarjobb

Ansökan öppnar torsdag 15 februari och stänger 31 mars. Du som blir erbjuden ett sommarjobb får besked senast 31 maj.

Det här ska du uppge i din ansökan:

  • Vilka veckor kan och vill du arbeta? Ange gärna flera perioder om du har möjlighet. Ju fler perioder du väljer, desto större chans att få ett jobb!
  • För att vi ska kunna se till att du matchas rätt och blir nöjd med ditt sommarjobb så behöver vi ett välskrivet personligt brev. Berätta vad du gillar att jobba med, tidigare PRAO-platser, fritidsintressen eller liknande.

Du som blir erbjuden ett sommarjobb

Blir du erbjuden ett sommarjobb får du ett mejl som du måste tacka ja till inom 7 dagar. Tackar du inte ja ges erbjudandet till en annan sökande.

  • Ett erbjudande kan komma mellan 16 mars och 31 maj.
  • Du har 7 dagar på dig att tacka ja.
  • Håll koll på din inkorg (även skräpposten) för att inte missa ditt erbjudande.

När du har tackat ja kommer du att kallas till ett obligatoriskt informationsmöte.

Fler sommarjobb i Väsby

Du som är ung och bor i Väsby har flera alternativ till sommarjobb.

Väsbyhems sommarjobb

För dig som är 16-21 år. Jobba med fastighetsskötsel, som ungdomsledare på kollo eller som aktivitetsledare.

Läs mer om sommarjobb hos Väsbyhem

Starta eget företag med Rookie Startup

För dig som är född 2006-2007. Rookie Startup är ett program för dig som vill starta ett eget företag. Du får ett startbidrag, utbildning och stöttning under hela programmet.

Läs mer om Rookie Startups program

Skaffa eget sommarjobb

För dig som är född 2006-2007. Du kan sommarjobba på ett företag som du själv väljer.

Läs mer om hur du registrerar en egen arbetsplats som sommarjobb

Senast uppdaterad: 8 mars 2024