Samarbete mellan Scandic Star och VNG

Elever som går hotell- och turismprogrammet på Väsby nya gymnasium har möjlighet att praktisera på Scandic Star hotell i Sollentuna.

Therése Bergstedt, Front Office Manager Scandic Star Sollentuna

Therése Bergstedt, Front Office Manager Scandic Star Sollentuna

Praktikperioden på Scandic Star i Sollentuna är på fyra veckor och eleven får både skugga hotellets personal och bland annat ta emot telefonsamtal, gäster, förbereda för konferenser, fixa med hotellets shop och stå i kassan. Avdelning Housekeeping sköter städning och ordnar fint på rummen och när hotellets gäster uppmärksammas med något extra får eleverna vara med och fixa med uppvaktningarna. Det kan exempelvis ske vid födelsedagar eller för bröllopsgäster.

Therese Bergstedt är Front Office Manager på Scandic Star hotell och är den person som ansvarar för att ta emot den eller de elever som ska praktisera på hotellet. Hon har själv läst ekonomi och gått på turismprogrammet på Södertörns högskola. Therese har tidigare jobbat med möten på kursgårdar och för två år sedan började hon på Scandic Star Sollentuna. När hotellet tar emot elever krävs en bra planering för att kunna ge en bra inblick och tydliggöra vilka förväntningar som finns när eleven blir en del av Scandics varumärke. De kommer att möta gäster från världens alla hörn inom hotellets olika verksamheter.

Det är viktigt att eleven får en bra praktikperiod och vi vill uppmärksamma eleven på mångfalden inom branschen och vilka förväntningar som finns på dom när de är klara och ska ut och jobba inom turismnäringen. Inom Scandickoncernen finns det även bra karriär- och utvecklingsmöjligheter, berättar Therese.

Scandic Star Sollentuna är en av skolans aktörer som vill bidra med att utveckla och förbereda eleverna till att bli framtida medarbetare och kollegor.

Senast uppdaterad: 15 januari 2019