Idrottslärare och förstelärare

Jesper är idrotts- och samhällskunskapslärare på VNG. Han jobbar även som förstelärare.

Jesper Stahre är, förutom idrotts- och samhällskunskapslärare, också förstelärare.

Jesper Stahre är, förutom idrotts- och samhällskunskapslärare, också förstelärare.

Jesper Stahre tog lärarexamen 2011 och jobbade som idrottslärare på Peabskolan i Väsby fram till 2014. Därefter gick han över och arbetade på Peabskolan i Solna. Jesper har sedan sin examen jobbat som lärare, utbildare och tillförordnad rektor.

Idag är Jesper tillbaka i Väsby, nu som idrotts- och samhällskunskapslärare på VNG. Jesper är förstelärare och arbetar tillsammans med förstelärargruppen med det pedagogiska upplägget kopplat till undervisningen på skolan. I den tjänsten ingår bland annat att planera och ansvara för upplägget av idrottsutbildningar för NIU (Nationell idrottsutbildning) och LIU (Lokal idrottsutbildning) på skolan.

I anslutning till den stora multihallen finns det ett gym och en spegelsal. Idrottslärarna kan där planera in en stor variation av bredd- och spetssatsning på idrottslektionerna. De har fokus på övningar som ger varje elev möjlighet att utvecklas utifrån sina egna mål och förutsättningar. I undervisningen får eleverna även göra egna filmer där de redovisar både teori och praktik inom området träning och hälsa.

Det centrala läget för skolan ger toppenbra förutsättningar för lärandet. Vi kan enkelt ta oss ut i skogen, vi har även nära till Mälaren och olika sjöar i Väsby. Dessutom finns både simhall och idrottspark i närheten. Det skapar bra förutsättningar, när vi nu erbjuder eleverna möjlighet att kombinera både skolan och elitsatsning inom olika idrotter.

På Väsby nya gymnasium finns idag NIU, inriktning simning och från hösten 2019 går det att ansöka till LIU, inriktning innebandy och fotboll. Från läsåret 2020 kommer det att finnas LIU, inriktning hockey och triathlon.

Senast uppdaterad: 28 januari 2019