Välkommen på öppet hus - 29 januari

Läs mer om Adna, Molly och Adla som har valt att kombinera samhällsprogrammet och sina respektive idrottskarriärer inom innebandy.

Från vänster till höger i bilden: Adna, Molly och Adla. Alla tre går samhällsprogrammet och idrottsinriktningen LIU.

Från vänster till höger i bilden: Adna, Molly och Adla. Alla tre går samhällsprogrammet och idrottsinriktningen LIU.

Adna, Molly och Adla har svarat på:

Varför valde du Väsby Nya Gymnasium och LIU-inriktningen?

Adna:
Visste inte vilket gymnasium jag skulle söka till. Jag valde VNG, då innebandy är en stor del av min fritid.

Kul att kunna kombinera skolan och innebandyn. Vi har 4 pass i veckan, två spelpass och två pass som är riktat mot individuell teknik. Jag är nöjd med mitt val och känner att jag har utvecklats både som person och innebandyspelare.

Molly:
För och främst för att jag hade hört rykten om att den var bra och kände folk som gick där som sa att det var en bra skola.När jag sen gick på öppet hus så blev det mer självklart, skolan var fräsch och lagom stor.

Jag valde LIU för att jag kände att jag nu ville börja satsa på innebandy. Och tyckte då att gå LIU skulle ge mig en bra utbildning. Och när jag blev inbjuden till en informations möta där Mårten Storm, lärare och samordnare LIU och NIU, berättade om hans idéer och upplägg blev det hela blev det mer självklart att jag skulle gå.

Adla:
Jag valde VNG i kombination med att mina vänner skulle börja här och fick själv en härlig känsla vid deras öppna hus. Tyckte att de har trevliga lokaler och det såg fräscht ut. Sen så ligger det bra till också finns ju buss och pendel precis utanför. Så nu går jag här och trivs bra.

Hade inte planerat att gå den kombinerade inriktningen, tänkte att det skulle bli för mycket med både skola och idrottssatsning. Fick frågan efter en vecka och jag är väldigt nöjd! Träningarna är uppdelade i två delar, individuell träning och spelträning. De individuella träningarna är bra för att man får de anpassade utifrån hur belastad och sliten man är. Och i spelträningarna är det ett högt tempo och mycket varierande spel. Vi får även mycket bra frukost efter träningarna. Vi har också en seriös tränare som får träningarna och oss spelare motiverade och får en bättre utveckling. Vissa dagar är såklart jobbigare än andra men det är alltid kul.

Om Väsby Nya Gymnasium

Vi har cirka 700 elever. Hoss oss kan du läsa flera olika program, både högskoleförbererande och yrkesinriktade. Du kan också kombinera de högskoleförbererande programmen med din idrottskarriär. I samarbete med olika idrottsföreningar finns en nationell idrottsutbildning (NIU) för simning och triathlon. Här finns också en lokal idrottsutbildning (LIU) för innebandy, hockey och fotboll. Schemat anpassas så att du hinner med dina träningar. Tränarna, tillsammans med övriga lärare på skolan, ser till att du kan kombinera din elitsatsning med dina studier.

Ett av de yrkesinriktade programmen är hotell- och turism. Där får du möjlighet att praktisera utomlands.

Öppet hus

Välkommen på Öppet hus. Kl. 18.00 - 19.30. Love Almqvists torg 1 (Messingen).
Kom och titta på lokalerna, träffa lärare och elevambassadörer.

Information om varje program sker:

18:05 Samhällsprogrammet

18:05 Hotell och turism

18:25 Skolinformation

18:45 Teknikprogrammet

19:00 Ekonomiprogrammet

19:15 Naturprogrammet

Senast uppdaterad: 23 januari 2020