Nu startar skolorna

Den 17 augusti börjar höstterminen för elever i de kommunala skolorna.

En gul ryggsäck och i bakgrunden syns lila blommor och en grön gräsmatta.

Nu startar skolorna igen efter sommaren.

För vissa elever är det första gången, andra börjar i en ny klass och för några fortsätter höstterminen efter ett långt sommarlov. Här har vi samlat information inför skolstarten.

Schoolsoft

Om ditt barn ska gå i en kommunal grundskola kan du redan nu ladda ner appen Schoolsoft. I den appen kan du ta del av information om till exempel schema och planering. Du kan också anmäla frånvaro för ditt barn. I appen kan du även se skolmatsedeln. Inloggningsuppgifter till appen får du av skolan.

Fritids

Elever från förskoleklass till och med årskurs 6 kan gå på fritids. För att få en fritidsplats ansöker du via kommunens webbplats. Om du som vårdnadshavare studerar eller gör praktik behöver fritidsplatsen sökas om för varje termin. Du behöver också skicka in ett intyg som styrker påbörjad kurs eller praktik. Intyget skickas till Väsby Direkt.

Mer information om fritids och hur du ansöker.

Kontaktuppgifter till Väsby Direkt.

Läsårstider

De kommunala skolorna startar torsdagen den 17 augusti och avslutar höstterminen torsdagen den 21 december. För lov och ledigheter för de fristående grundskolorna kontakta skolan det gäller.

Läsårstider .

Modersmål

Elever som har ett annat modersmål än svenska kan få modersmålsundervisning. För att få modersmålsundervisning finns vissa krav.

Mer information om kraven för modersmålsundervisning och hur du ansöker.

Skolskjuts

Elever i förskoleklass till och med årskurs 9 kan ha rätt till skolskjuts. Det betyder att barnet får resor mellan hemmet och skolan. Du behöver ansöka om skolskjuts inför varje nytt läsår.

Mer information om skolskjuts och hur du ansöker.

Senast uppdaterad: 18 augusti 2023