Grundläggande vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning motsvarar den nioåriga grundskolan. Kurserna är till för dig som behöver ha grundläggande kunskaper från grundskolans senare år innan du fortsätter på gymnasial nivå. Varje kurs är uppdelad i delkurser.

Det går bra att kombinera, grundläggande vuxenutbildning med kurser på gymnasial nivå. Tala gärna med en studievägledare innan du gör din ansökan så att du hamnar på rätt kurs och nivå.Om du inte har svenska som modersmål bör du ha godkänt betyg i SFI kurs D eller motsvarande kunskaper. Saknar du betyg men har motsvarande kunskaper? Kontakta oss för att boka tid för en nivåtest.

Vem har rätt att delta i komvux på grundläggande nivå?

Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet får du börja på komvux även om du är under 20 år. Det gäller under förutsättning att du uppfyller alla dessa kriterier:

  • är bosatt i Sverige
  • har personnummer och är folkbokförd i Upplands Väsby kommun
  • har inte de kunskaper som normalt uppnås i grundskolan
  • har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Ansök till grundläggande vuxenutbildning

Ansökningsperioder och kursstart

Vi tar inte emot sena ansökningar.

Ansökningsdatum hösten 2022

Kursstart

Sista ansökningsdag

27 juni

5 juni

1 augusti

10 juli

5 september

14 augusti

10 oktober

18 september

14 november

23 oktober

Om du är folkbokförd i Upplands Väsby kommun men vill studera i en annan kommun ska du göra en ansökan i den kommun du vill studera i. Skicka sen din ansökan till vuxenutbildningen i Upplands Väsby för ett beslut.

Senast uppdaterad: 23 augusti 2022