Aktiviteter för asylsökande

När du är ledig och inte arbetar eller går i skolan så har du fritid. Då kan du hitta på fritidsaktiviter med familj och vänner. På fritiden kan du också passa på att träffa nya kompisar och lära dig mer om Sverige och det svenska språket.

Det finns mycket som du kan hitta på i Upplands Väsby på din fritid. Du kan träna och idrotta, gå på teater och bibliotek, vara ute i naturen och mycket annat. Vi som arbetar på kommunen och i föreningarna i Upplands Väsby ordnar många fritidsaktiviteter för alla som bor här.

Det är särskilt viktigt att det finns mycket för barn och ungdomar att göra när de är lediga. Därför satsar vi extra mycket på aktiviteter för dem.

Information om vad som finns att uppleva och göra i Upplands Väsby 

Tycker du om idrott och motion? Då kan du träna i våra motionsspår och utegym. De finns på flera platser runt om i Upplands Väsby. Det finns också lekplatser, fotbollsplaner och en simhall som är öppna för alla.

 

Om du vill träna tillsammans med andra kan du anmäla dig till en idrottsförening. Det finns många idrottsföreningar här i Upplands Väsby.

 

Idrott, motion och friluftsliv.

I Upplands Väsby finns det många naturområden där du kan promenera eller motionera. Om du går på Upplevelsestråket kan du se vacker natur och historiska platser. Du kan också bada vid våra badplatser och paddla kanot. På vintern kan du åka skridskor och skidor.

 

Friluftsliv och motion.

Efter skolan kan du gå till en fritidsgård. Det finns flera fritidsgårdar i Upplands Väsby. De är öppna för dig som är mellan 12 och 16 år. På fritidsgården kan du träffa kompisar, spela spel, spela musik, träna, dansa och mycket annat. Fritidsgårdarna har öppet på eftermiddagen och på kvällen.

 

Du som går i gymnasiet kan gå till ungkulturhuset VEGA. Där finns det många olika aktiviteter för ungdomar.

 

Ung i kommunen.

Om du vill gå på teater eller lyssna på musik kan du gå till huset Messingen. Det ligger vid torget bredvid tågstationen. Där är det ofta konserter och teaterföreställningar för både barn och vuxna.

 

I Upplands Väsby finns det också en konsthall där du kan titta på konst. På Vikingagården Gunnes gård kan du se hur människor levde på den här platsen för tusen år sedan.

 

Barn och ungdomar kan lära sig att sjunga och spela instrument, spela teater och skapa konstverk på kulturskolan.

 

Kultur.

Biblioteket i Upplands Väsby finns på andra våningen i huset Messingen. Där kan du låna böcker, musik, filmer, tidningar och e-böcker på många olika språk. För att låna behöver du ansöka om ett lånekort.

 

På biblioteket kan du använda datorer och kopiera eller skanna. Biblioteket har också många aktiviteter som är gratis för både barn, ungdomar och vuxna flera dagar i veckan.

 

Bibliotekets webbplats Länk till annan webbplats..

Du kan ofta gå på olika evenemang runt om i Upplands Väsby. Det kan vara konserter, teater, utställningar med konst, firande av högtider och mycket annat. I kommunens evenemangsguide kan du hitta evenemang som passar dig.

 

Titta i evenemangsguiden.

Senast uppdaterad: 30 augusti 2023