Förskolor

Ansöka om plats eller göra förändringar i ditt barns schema gör du allra enklast genom vår e-tjänst för barnomsorg.

Anpassning av introduktionsperiod hösten 2021 på grund av covid-19

Under hösten kommer vår introduktionsperiod för nya och gamla barn och vårdnadshavare att anpassas. Anpassningen av introduktionsperioden sker utifrån de riktlinjer som gäller från Folkhälsomyndigheten vid tidpunkten.

Det är av stor vikt att vi alla tar ansvar och hjälps åt för att begränsa smittspridning och skapa en trygg verksamhet för barn, vårdnadshavare och personal.

Barnet och vårdnadshavaren måste vara fullt friska vid introduktionsperioden i förskolan.
Har någon av er förkylningssymtom behöver ni avbryta den och kan starta den igen när ni varit helt utan symptom i 2 dygn.

Enligt Skolverkets rekommendationer ska så mycket av introduktionen som möjligt ske utomhus, för allas bästa. Det skyddar både vårdnadshavare och pedagoger och ger möjlighet till social distansering. Vi tar tex. inte i hand.

Våra förskolor behöver göra olika anpassningar beroende på hur många barn som brukar komma vid samma tidpunkt på morgon/eftermiddag samt hur lokalerna är utformade. En del förskolor kommer inte att låta vårdnadshavare komma in i lokalen medan andra har större hallar och kan låta enstaka vårdnadshavare gå in för att lämna och hämta saker. Respektive förskola kommer att informera om vad som gäller för dig.

Det är extra viktigt att vi alla hjälps åt och att ni undviker att gå in på förskolan eller dröja er kvar på gården då det är många som lämnar och hämtar samtidigt. Håll avstånd och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer, använd handsprit om det finns då ni kommer och går.

Endast en vårdnadshavare får följa med barnet under introduktionsperioden samt vid lämning/hämtning framöver under hösten. Gäller alla vårdnadshavare och barn på förskolan.

Våra förskolor öppnar ca 06.30 och tar då emot inomhus. Frukost serveras för de som föranmält behov av det klockan 07.00. Från o med ca klockan 07.30 tar vi emot utomhus.

Vi avslutar dagen utomhus från ca 14.30 fram till stängning. Ändring av dessa rutiner kan ske framöver, beroende på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hur höstvädret är.

Det är viktigt att ni håller er uppdaterade via vår informationskanal “Förskoleappen”, där lägger vi ut ny information löpande under hösten.

Välkomna önskar Ledningsgruppen i Väsby Kommunala Förskolor.

Information om coronaviruset covid-19 på vår webb.

Förskolan Borgen ligger i ett lugnt och centralt läge mitt i Bollstanäs med tillgång till egen skog.

Bryggan ligger i ett varierat naturområde med både skog och sjö bredvid Bollstanäs skola vid stranden till Norrviken.

Förskolan Skogsbrynet ligger i ett skogsbryn i Smedby med en stor och inbjudande gård.

Hopprepet ligger i Sigma i centrala Väsby, med bra kommunikationer och närhet till skogsområde.

Förskolan Ringblomman ligger mitt i bostadsområdet Prästgårdsmarken.

Förskolan Skogsdungen ligger nästan längst uppe i Runby backar och är granne med Runbyskogen.

Förskolan ligger i området Brunnby Vik i östra Väsby och har en stor uppvuxen kuperad gård.

Förskolan Ekebo ligger i Smedby med närhet till flera skogsområden.