Ungdomsmottagning

Ungdomsmottagningen är till för dig mellan 12 och till den dag du fyller 23 år. Du kan kontakta ungdomsmottagningen via telefon 08-123 680 75

På ungdomsmottagningen arbetar barnmorskor, kuratorer och läkare. Hos oss kan du kan du komma och prata, bli undersökt och ställa frågor som du inte vill ställa till kompisar, föräldrar eller andra vuxna. Ingen fråga är för stor eller för liten. Vi är här för att stötta dig och vi tar dig på allvar. Det här är din mottagning, det är gratis för dig att besöka oss och vi har tystnadsplikt.

Vi som jobbar här är HBTQI-diplomerade. Det innebär att vi som arbetar på ungdomsmottagningen har kunskap om HBTQI-frågor och arbetar aktivt för att ha ett inkluderande och normkritiskt förhållningssätt.

Öppettider ungdomsmottagningen

Dag

Tid

Måndag

08.00-15.45

Tisdag

08.00-16.00

Onsdag

08.00-15.45

Torsdag

Jämn vecka 08.00-19.00, ojämn vecka 08.00-21.00

Fredag

08.00-15.00

Vi är en liten mottagning och tiderna kan ändras. Säkrast når du oss på telefon 08-123 680 75 mellan 11.00–12.00 på vardagar. Övriga tider går det bra att lämna meddelande med namn och telefonnummer. Vi ringer upp dig under dagtid på vardagar.

Ungdomsmottagningens besöksadress

Vi finns på Himmelsgränd 14 A 194 33 Upplands Väsby.

Tyvärr har våra lokaler begränsad tillgänglighet.
Kontakta oss om du har frågor gällande tillgänglighet inför ditt besök.

Aktuella drop-in tider Länk till annan webbplats.

Vi har ett nummersystem under drop in. (Om nummerlapparna är slut så kan vi inte ta emot fler). På våra drop in-mottagningar kan du besöka oss utan att ha bokat tid. Då tar vi emot snabba ärenden, som t.ex. om man vill förnya recept på preventivmedel eller testa sig för någon sexuellt överförbar sjukdom. Vill du börja med preventivmedel eller har behov av ett längre besök är du välkommen att boka en tid.

 

Om du behöver hjälp med följande saker, kan du även vända dig till:

  • Akut p-piller går att köpa receptfritt på apoteket när vi har stängt.
  • Klamydiatest går att beställa hem via 1177 Länk till annan webbplats.
  • Graviditetstest går att köpa på apoteket.

Du som har fyllt 23 år hittar mer information på Stockholms mottagning för sexuell hälsa. Länk till annan webbplats.

  • Har du frågor om sex, kärlek och relationer?
  • Har du frågor om kroppen och hur den ser ut eller fungerar?
  • Funderar du på att börja med något preventivmedel, förnya ditt recept, hämta gratis kondomer, göra grav.test eller behöver du ta ett akut p-piller?
  • Vill du prata med någon om kön, identitet, pronomen?
  • Vill du testa dig för någon sexuell överförbar sjukdom?
  • Vill du pratat med någon om hur du har det hemma, ilska, deppighet, stress, oro, sömn eller annat som hör livet till?​

Eller funderar du över något helt annat som du vill prata om? Hör av dig till oss!

Svartsjuka är inte romantiskt

Killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer är när en ung person blir utsatt för våld av en partner. Det kan också handla om någon du inte är tillsammans med, men träffar, har en sexuell relation med eller har varit tillsammans med tidigare. Det finns olika typer av relationer och olika sorters våld: fysiskt, psykiskt, sexuellt och digitalt våld.

Kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt vill synlliggöra och uppmärksamma våld i ungas parrelationer. Är du utsatt, känner sig kontrollerad eller kanske är du orolig för en kompis? Självklart kan du vända dig direkt till kurator på ungdomsmottagningen men du kan också läsa mer om varninsgtecken och andra organisationer som kan ge sig stöd. Länk till annan webbplats.

Svartsjuka är inte romantiskt

Information till dig som vårdnadshavare

På ungdomsmottagningen arbetar vi på ungdomens uppdrag. Det innebär att de har rätt till sekretess även gentemot sina föräldrar/vårdnadshavare, även om de är under 18 år. Du som förälder eller vårdnadshavare får gärna hjälpa dina barn att boka tid och följa dem till mottagningen men väl där får du acceptera att stanna i väntrummet under åtminstone en del av samtalet.

Det är viktigt för de unga att känna att de har någon vuxen att dela sina mest privata hemligheter med, utan att oroa sig för att någon som inte ska veta det som man vill hålla för sig själv, men kanske ändå behöver hjälp med.

Region Stockholms dekal för HBTQ-certifiering.

Ungdomsmottagningen i Väsby är en Hbtq diplomerad verksamhet.

Senast uppdaterad: 31 augusti 2023