Kohtaamis- ja tapaamispaikat ja ystäväpalvelu (svenska)

Mötesplatser, träffpunkter och väntjänsten

Om du vill träffa andra och delta i olika aktiviteter finns träffpunkterna Rubinen och Kupan. Där får du möjlighet till nya sociala kontakter. Väntjänsten består av frivilliga personer som vill hjälpa till utan ekonomisk ersättning.

Att delta i en träffpunkt är kostnadsfritt och du behöver inte föranmäla ditt besök. Rubinen drivs av intresseorganisationer, Svenska kyrkan och andra intressenter tillsammans med Upplands Väsby kommun. Kupan drivs av Röda korset.

På Rubinen kan du ta del av underhållning och föreläsningar. Du har även möjlighet att delta på olika utflykter som anordnas och att väva. Till självkostnadspris kan du dricka en kopp kaffe/te och äta en smörgås.

Rubinen drivs av Vänner i Väsby som består av deltagare från:

  • Sveriges pensionärsförbund (SPF),
  • Pensionärernas Riksorganisationer (PRO),
  • Finska PRO
  • Röda korset
  • Fresta, Hammarby och Eds församling
  • Andra intresserade tillsammans med Upplands Väsby kommun.

Rubinen - för finsktalande

Träffpunkten "Rubinen" är öppen för finsktalande på måndagar kl. 14.00–16.30. Arrangör: PRO Upplands Väsby Finska.

Kontakt och öppettider

Vill du få mer information om träffpunkten Rubinen, ring 070-947 39 05. Rubinen har öppet måndag till torsdag mellan 10.00–13.00 och fredagar mellan 11.00–13.00. Rubinen finns på Dragonvägen 88 i Upplands Väsby. Rubinen finns på Dragonvägen 88 i Upplands Väsby.

Om du vill lära dig att sticka, redan kan sticka, eller bara vill fika så kan du gå till Röda korsets Kupa. Kupan har även en internationell mötesplats för dig som är nyinflyttad från ett annat land.

Kontakt och öppettider

Vill du få mer information om Röda korsets Kupa, ring 08-590 894 99.

Öppettiderna och utbudet av aktiviteter på Röda korsets kupa varierar. Aktuella öppettider och utbud av aktiviteter hittar du på Röda korsets webbplats.

Mer information on Kupan på Röda Korsets hemsida Länk till annan webbplats.

Vänner i Väsby har ett "stick-café" i Väntjänstlokalen, Dragongången 88, vid Rubinen. Dit kan du gå om du tycker om att sticka, virka eller göra annat handarbete. Fika finns för självkostnadspris.

Stickcaféet har öppet två onsdagar i månaden. För information kan du kontakta Ann-Marie Widlund, ring 0733-611 811.

Väntjänsten ingår i Vänner i Väsby och stöds av Upplands Väsby kommun. Väntjänsten består av frivilliga personer som vill hjälpa till utan ekonomisk ersättning. Väntjänsten kan till exempel vara att någon kommer hem till dig och läser tidningen, någon du pratar med i telefon eller tar en promenad med.

För att komma i kontakt med Väntjänsten, ring 070-544 94 68.

Senast uppdaterad: 30 mars 2022