Trygghetspriset

Vilka är Väsbys trygghetshjältar? Trygghetsprisets syfte är att hylla de hjälteinsatser som görs av civilsamhälle och näringsliv för ökad trygghet i kommunen.

Nomineringsperioden för Trygghetspriset var 15 mars-15 april 2024. Vinnaren presenteras i maj och prisutdelning hålls den 6 juni. Vinnaren får ta emot äran, ett diplom och en check på 10 000 kronor.

Om priset

Trygghetspriset är till för att hylla de hjälteinsatser som görs av civilsamhälle och näringsliv för ökad trygghet i kommunen. Priset ska stödja och uppmuntra insatser som bidrar till den gemensamma tryggheten.

Priset kan ges både för praktiskt genomförande och för idé- och nyskapande verksamhet inom alla samhällsområden som bidrar till ökad trygghet i kommunen.

Jury från Upplands Väsby kommun

Vinnaren utses av juryn som består av:

  • Kommunstyrelsens ordförande
  • Oppositionsråd
  • Kommundirektören
  • Representant från säkerhetsenheten
  • Polisen
  • Räddningstjänsten

Tidigare mottagare av Trygghetspriset

Juryns motivering

 

"Runby IF tilldelas årets trygghetspris för sin återkommande insats med öppen plan under sommaren som syftar till att ge barn och unga i kommunen en trygg aktivitet under sommarlovet.

Öppen plan leds av ungdomsledare och välkomnar barn och unga i ett brett åldersspann varje vardag under hela sommaren. Insatsen har förutom aktiviteten i sig flera mervärden i form av att unga leder unga, nya möten skapas, förebilder och vänskapsrelationer knyts-vilket bidrar till en ökad samhörighet och trygghet i kommunen.

Runby IF visar verkligen med insatsen att de lever upp till sin målsättning ”Den lilla fotbollsklubben med det STORA hjärtat”!

Juryns motivering

Trots att verksamheten fick pausa på grund av pandemin var de redo att med oförändrad styrka fortsätta uppdraget hösten 2021.

44 frivilliga kvinnor och män som varje vecka ser till att Grannstödsbilen rullar på gatorna i Upplands Väsby kommun. 44 frivilliga som gör det där extra för tryggheten i kommunen.

Grannstödsbilens närvaro i bostadsområden syftar till att öka tryggheten och verka för att minska antalet bostadsinbrott, skadegörelse och klotter.

Stort tack till alla förare av grannstödsbilen.

Juryns motivering

Mividas verksamhet mot våld och för jämlikhet förtjänar uppmärksamhet.

Mividas arbete för den enskildas trygghet gör att fler får vakna och känna ro, tillit och mening. Genom det stöd de erbjuder får fler uppleva det grundläggande behovet av trygghet i hemmet och i livet som helhet. Föreningens arbete för den enskilda individen gör att gemenskapen i samhället stärks och Väsby blir tryggare.

Mividas insatser bidrar till att särskilt utsatta brottsoffer åter får uppleva den trygghet som vi alla har rätt till.

Juryns motivering

För ett tryggare Väsby har sedan starten bidragit till att öka tryggheten i Upplands Väsby. Gruppen samlar engagerade medborgare som oavsett dag och väder vandrar för att skapa trygghet för alla Väsbybor. Initiativet visar vilken styrka, omtanke och hjärta som finns hos kommunens medborgare.

Juryns motivering

Ronnie har ett unikt sätt att umgås med eleverna, han bygger förtroendefulla relationer som gör att eleverna vänder sig till honom. Genom tydlighet och ett engagemang för alla ungdomar skapar han en sammanhållning utöver det vanliga där alla känner sig trygga. Han är en stor tillgång för Upplands Väsby kommun och Runby skola.

Senast uppdaterad: 16 april 2024