Att gå i kulturskolan

Kan jag gå i kulturskolan och hur gör jag för att börja? När är lektionerna och vad kostar det? Här hittar du grundläggande info om att gå i kulturskolan.

Om du vill börja i kulturskolan ska du först skicka in anmälan här på kulturskolans webb. Sista anmälningsdag inför nytt läsår är 15 maj. Oftast får du stå i kö ett tag innan du kan börja. När vi har plats för dig så kontaktar vi din vårdnadshavare.

Du behåller din plats så länge du vill (eller har rätt ålder för ämnet). Om du vill sluta ska platsen sägas upp här på webben. Gör uppsägningen senast 1 december (för att inte fortsätta vårtermin) och 15 maj (för att inte fortsätta hösttermin).

Ämnen i Upplands Väsby kulturskola
Anmälan och uppsägning
Regler och avgifter

Nedanför finns övergripande information kring undervisningen. Hör gärna av dig om du har frågor.
E-postadress: kulturskolan@upplandsvasby.se

Du har lektion på din fritid efter den vanliga skoldagen en gång i veckan i grupp eller enskilt. Undervisningen är i kulturskolans lokaler i Messingen eller Ateljén och ibland ute på elevens grundskola.

Instrument, solosång

I juni får du besked via e-post om ditt barn fått plats. I augusti kontaktar läraren dig som är vårdnadshavare för att planera in dag och tid för lektion. Du har då möjlighet att lämna önskemål. Du kan också bli erbjuden en plats/tid under pågående läsår. Om eleven tackar nej finns möjlighet att stå kvar i kö och få nytt erbjudande senare.

Grupper

Följande grupper finns att välja mellan:

  • teater
  • konst
  • nycirkus
  • instrumentmix
  • sångensembler
  • kör
  • musikmix
  • stop motion.

Grupper formas efter de anmälda elevernas ålder eller nivå. I antagningsbeskedet i juni meddelas dag och tid. Elever som får plats under pågående läsår blir erbjuden en grupp/tid som passar elevens ålder.

Om du inte kan komma på en lektion – meddela din lärare i god tid.

 

E-post och telefonnummer till lärare

 

Om din lärare är sjuk/frånvarande sätts om möjligt vikarie in. Om detta inte går ställs lektionen in. Inställda lektioner meddelas via sms och mejl till vårdnadshavare. Kontrollera att dina kontaktuppgifter i kulturskolans portal SpeedAdmin är rätt så att vi kan nå dig (mejla oss om du glömt dina inloggningsuppgifter).

Elever som går instrumentkurs behöver ett instrument att öva på mellan lektionerna. Blås- och stråkinstrument hyrs ut av kulturskolan första 1-2 åren.

Hyra instrument av kulturskolan
Att köpa instrument

Mellan lektionerna övar du hemma. En stund varje dag behövs oftast för att bli bättre i ditt ämne eller instrument. Din lärare ger dig uppgifter, låtar och stöttar dig i hur du kan öva hemma. Ju mer du spelar och övar desto roligare blir det att spela!

Kulturskolan arrangerar större och mindre konserter, föreställningar och terminsavslutningar med möjlighet för dig att framträda för publik. Elever har möjlighet att delta både i större och mindre grupper, i orkestrar eller solo.

Kulturskolans evenemang

Både vårdnadshavare och elever som är anmälda eller har plats i kulturskolan har ett konto i vår portal SpeedAdmin. I SpeedAdmin kan vårdnadshavare skicka in uppsägning av plats, se anmälan, ändra anmälan eller göra en ny anmälan.

 

Elev som har plats i kulturskolan kan se kontaktuppgifter till sin lärare, dag och tid för lektion. Du kan också ändra dina egna kontaktuppgifter. SpeedAdmin har också en lärplattform som används av några lärare.

Logga in i SpeedAdmin Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 12 juni 2024