Trygghetsjour

Det finns flera olika jourer och hjälptelefoner som erbjuder stöd och hjälp om du eller en närstående befinner sig i kris. De finns även för dig om du behöver någon att prata med för att få information och råd i någon fråga.

Hjälplinjen ger psykologiskt stöd

Hjälplinjen erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd till människor i kris. Du kan vara anonym. De som svarar har stor erfarenhet av att stödja människor i kris och är utbildade som exempelvis psykolog, socionom eller sjuksköterska. Du kan även kontakta Hjälplinjen om du är orolig för någon närstående. Hjälplinjen är öppen 13–22 alla dagar, 0771-22 00 60.

Hjälplinjen på Vårdguidens webbplats Länk till annan webbplats.

BRIS – Barnens Rätt i Samhället

Du som är under 18 år kan gratis ringa till Barnens hjälptelefon (Bris) för att få hjälp och stöd. Du kan vara anonym och ditt nummer syns inte på telefonräkningen. Du kan även skicka e-post eller chatta med vuxna på Bris. Telefonen är öppen 14–21 alla dagar, 116 111.

BRIS webbplats Länk till annan webbplats.

Trygghetslarm från kommunen

Ett trygghetslarm kan göra att du känner dig säkrare i ditt hem både på dagen och på natten. Med ett knapptryck får du snabbt kontakt med hemtjänstpersonal alla tider på dygnet.

Information om trygghetslarm

Senast uppdaterad: 20 april 2022