Brobacken

Brobacken är ett kommunalt äldreboende för dig med demenssjukdom eller som har ett stort omvårdnadsbehov. Brobacken har även korttids- och växelvårdsplatser. Här bor du i en egen lägenhet med gemenskap och stöd.

Vy över Brobackens fasad.
Brobackens innergård.
Personal på Brobacken.
Personal och boende på innergården.

Inriktning

Brobacken är ett äldreboende för personer med demensdiagnos och för dig med ett stort omvårdnadsbehov. Det finns också korttids- och växelvårdsplatser som en del av Brobacken.

Brobacken är Silviacertifierade enligt Silviahemmets vårdfilosofi. Det är ett certifieringsprogram för vård- och omsorgsenheter där alla medarbetare har fått en grundutbildning i demensvård. Samtliga chefer har fått utbildning i teamarbete och minst två medarbetare per avdelning en reflektionsledarutbildning. Målet är högsta möjliga livskvalitet för personer med kognitiv sjukdom (demens) och för deras anhöriga.

Boendet

På Brobacken är du med och påverkar det stöd som just du behöver. Vi i personalen är här för att skapa trygghet och gemenskap.

Miljön är hemlik och du bor i en egen lägenhet som du möblerar med egna möbler. Du delar ett gemensamt vardagsrum och matsal med dina grannar. Här kan du umgås eller hitta en egen hörna för att läsa, lyssna på musik eller titta på TV. Kaffe och te finns alltid framdukat. Du bestämmer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din egna lägenhet.

Brobacken har ett centralt läge precis intill kulturhuset, biblioteket, pendeltågs- och busstationen och bara 900 meter till Väsby centrum.

Utemiljö

​Brobacken har en vacker trädgård med uteplatser, odlingslådor, blommor, fruktträd, bärbuskar, grill och en promenadslinga som går runt hela trädgården. Här kan du odla, promenera eller bara sitta och njuta av vädret och omgivningen på altanen eller på någon av de fasta sittplatserna runt om i trädgården. Runt omkring i området finns flera promenadvägar att välja på bland annat längs med Väsbyån. Du har närhet till bland annat kommunikationer, bibliotek, butiker och konditori.

Fakta

  • Totalt 76 lägenheter fördelat på fem våningsplan, varav 19 korttids- och växelvårdsplatser.
  • Storleken på lägenheterna ligger mellan 28 och 34 kvadratmeter.

Aktiviteter - hälsa och kultur i fokus

På Brobacken finns en aktivitetsamordnare som ansvarar för att planera och utföra aktiviteter enligt brukarnas önskemål. Du blir stimulerad till olika former av aktiviteter och rörelse. Exempel på aktiviteter kan vara

  • sittgymnastik
  • personlig träning
  • tipspromenad
  • bowling
  • curling
  • musikunderhållning
  • motionscykling inomhus med hjälp av Google till olika platser i världen.

Vi har också en parcykel som du kan använda tillsammans med aktivitetsansvarig eller någon i personalen. Ni kan då ta en cykeltur runt Väsby när vädret tillåter. Vi är granne med biblioteket och kulturhuset och här kan du låna böcker, delta vid kulturluncher, besöka filmvisningar och se på teater.

Motionscykling inomhus till olika platser i världen.
Parcykel.
Sittgymnastik utomhus.
Pingis med aktivitetsansvarig.
En grupp personer spelar Tovertafel, ett interaktivt spel inom vård och omsorg för att bibehålla eller utveckla färdigheter.

Mat och måltider

Måltider är ett tillfälle att umgås och en höjdpunkt att se fram emot i vardagen. Maten som serveras ska vara god och vällagad och vi har fokus på ekologisk och näringstät mat. 

Maten tillagas i Väsby Stöd och Omsorgs egna tillagningskök för att sedan transporteras ut till boendeenheterna. Maten färdigställs sedan i specialugnar på varje enskild avdelning så att maten ska bli så nylagad som det bara är möjligt.

Dukat bord med ljusblåa servetter i glasen.

Vi uppmärksammar alla högtider och speciella dagar och dukar då lite extra fint.

För att öka kvalitén på våra måltider har vi matråd några gånger per år som representeras av några brukare, kostombud och kocken från Tillagningsköket.

Vill du bjuda till fest så finns aktivitetslokalen på nedre plan som du kan låna.

Mer information om tillagningsköket och Himmel och Pannkaka

Följ Himmel och Pannkaka på Instagram Länk till annan webbplats.

Servicegruppen

På Brobacken finns en servicegrupp som hjälper till vid bland annat aktiviteter. De tar också emot varor samt håller snyggt i köken och i trädgårdarna. Servicegruppen är en daglig verksamhet enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Besökstider på Brobacken

Vi ser helst att ni undviker besök vid lunch och middagstid.

Besöksadress

Industrivägen 16

Karta

Åk hit kollektivt

Ta bussen eller pendeltåget till Upplands Väsby station.
Planera din resa på SL:s webbplats Länk till annan webbplats.

Parkering

Det finns flera parkeringsplatser i området.
Parkeringsplatserna är avgiftsbelagda hela eller delar av dygnet.

Information om parkeringsplatser och avgifter för parkering i Upplands Väsby kommun

Parkering för dig som är rörelsehindrad

Parkeringsplats för dig som är rörelsehindrad finns på Industrivägen 16. Du behöver ha ett särskilt tillstånd för att använda parkeringsplatserna.

Cykelparkering

En cykelparkering med tak finns vid pendeltågsstationen, nära Pressbyrån.

Kontakta Brobacken

Du är välkommen att kontakta oss vid frågor.


Namn

Befattning

Avd

Telefonnummer

E-post

Åsa Hagestål

Enhetschef

-

08-590 977 24

asa.hagestal@upplandsvasby.se

Rosa Vega

Enhetschef


08-518 088 28

rosa.vega.jacome@upplandsvasby.se

Tamine Mirzadegan

Enhetschef


08-590 972 87

tamine.mirzadegan@upplandsvasby.se

Personal


Avd 1

08 590 977 54


Personal


Avd 2A

08 590 977 50


Personal


Avd 2B

08 590 977 51


Personal


Avd 3A,

08 590 976 39


Personal


Avd 3B

08 590 976 59


Personal


Avd 4A

08 590 976 78


Personal


Avd 4B

08 590 976 62


Personal


Avd 5

08 590 977 56


Senast uppdaterad: 3 juli 2024