Skyltar och informationsmaterial om avfall

Sorteringsguider, skyltar och övrigt informationsmaterial som du kan beställa eller ladda ner.

Det ska vara lätt att göra rätt. Därför har vi tagit fram ett informationspaket bestående av en broschyr som är översatt till engelska och en sopsorteringsguide i form av en affisch som är översatt till fyra språk. Guiden kan du som fastighetsägare skriva ut själv eller beställa via nedanstående formulär och sätta upp i miljörummen för att hjälpa de boende att sortera rätt.

Affisch sorteringsguide på fyra språk

Sorteringsguide för miljörum på svenska Länk till annan webbplats.

Sorteringsguide för miljörum på engelska Länk till annan webbplats.

Sorteringsguide för miljörum på finska Länk till annan webbplats.

Sorteringsguide för miljörum på arabiska Länk till annan webbplats.

Jag vill beställa:
Jag vill beställa:
Gemensamt skyltsystem i hela norden

Avfall Sverige har tagit fram ett enhetligt skyltsystem med gemensam terminologi, symboler och färger för att det ska bli så tydligt som möjligt hur du sorterar ditt avfall oavsett var du bor. Systemet används på återvinningsstationer, återvinningscentraler, fastighetsnära, på sopkärl, i soprum och på förpackningar och syftar till att öka igenkänning och bidra till att avfallet sorteras rätt från början. Här nedan en länk till Avfall Sveriges lista på tryckerier som ni kan kontakta för tryck av skyltar. På samma sida finns också en användarmanual som är viktig att man följer.

Här hittar du användarmanual för skyltsystemet samt en lista över tryckerier som kan hjälpa till att trycka skyltar åt sin BRF. Länk till annan webbplats.

På Avfall Sveriges webbplats Sverige sorterar kan du läsa mer om det nya skyltsystemet. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 25 oktober 2023